Haberler

Sakarya'yı Ziyaret Eden Sudanlı İşadamları İkili Görüşmelerde Bulundu

Sakarya Genç İşadamları Derneği (Sagiad) Üyeleri, Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (Tuskon) Tarafından Düzenlenen '3. Tuskon-afrika Dış Ticaret Köprüsü Programı' Çerçevesinde Bir Grup Sudanlı İşadamıyla Yemekte Bir Araya Geldi.

Sakarya Genç İşadamları Derneği (SAGİAD) üyeleri, Türkiye işadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON) tarafından düzenlenen '3. TUSKON-Afrika Dış Ticaret Köprüsü Programı' çerçevesinde bir grup Sudanlı işadamıyla yemekte bir araya geldi.

Aynı zamanda TUSKON'un İl temsilciliğini de yürüten SAGİAD, '3. TUSKON-Afrika Dış Ticaret Köprüsü Programı' çerçevesinde Serdivan Yazgülü Restaurantta Sudan'lı İşadamlarıyla bir araya geldi.

Yemekte bir konuşma yapan SAGİAD Başkanı Neşet Peker, Sudanlı işadamlarını ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Biz Sudan ile sadece ticari ilişkilere değil, dostluğa da çok büyük önem veriyoruz. 45 Afrika ülkesi ile ülkemiz arasında gerçekleşen ikili görüşmelerdeki amaçlardan biri de Afrika ile aramızdaki ticaret hacmini 3 Milyar dolara çıkarmak" dedi.

Sudan-Türk İşadamları Platformu Genel Sekreteri Musa Gürel ise, Sudan hakkında bilgiler verdi. Sudan'ın Afrika'nın coğrafi bakımdan en büyük ülkesi olduğunu ifade eden Gürel, "Sudan Afrika'ya açılan bir kapıdır. Sudan geçtiğimiz yıl dünyada Çin'den sonra en büyük gelişme gösteren ikinci ülke oldu. Özellikle petrolü Çin başta olmak üzere birçok ülkenin dikkatini çekiyor. Bizler petrolü çıkaramayacağımıza göre, diğer alanlara yönelmeliyiz. Sudan, yer altı zenginlikleri açısından da çok önemli bir ülke. Tüm bunların yanı sıra gerek yeraltı, gerekse yerüstü su zenginlikleri bakımından da Afrika'nın su sıkıntısı çekmeyen tek ülkesi" diye konuştu.

Sudan Heyet Başkanı Avad Abbas ise, Osmanlının Sudan halkı ile geliştirdiği ikili görüşmeleri torunları olan Türklerin de gerçekleştirebileceğini ifade ederek, "Biz buraya TUSKON'un davetlisi olarak geldik .Geldiğimizden bu yana sizler tarafından çok yakın ve sıcak bir ilgiyle karşılandkı. Bu bakımdan sizlere çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Daha sonra Heyet Başkanı Abbas'a SAGİAD Başkanı Peker tarafından günün anısına plaket takdim edildi. Yemeğe ayrıca Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Öztürk ile ATSO Meclis Başkanı Birol Öner de katıldı.

(HA-AK) 18.05.2008 13:25 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title