Haberler

Sakarya: Tüm Emek-der'den Basın Açıklaması

Tüm İşçi Emeklileri Derneği (TÜM EMEK-DER) Sakarya Şube Başkanı Necmettin Turan, Bağ-kur ve SSK emeklilerinin yüzde 90'ının açlık sınırının altında emekli maaşı aldığını belirtti.

Tüm İşçi Emeklileri Derneği (TÜM EMEK-DER) Sakarya Şube Başkanı Necmettin Turan, Bağ-kur ve SSK emeklilerinin yüzde 90'ının açlık sınırının altında emekli maaşı aldığını belirtti.

TÜM Emek-Der Sakarya Şube Başkanı Necmettin Turan, yaptığı açıklamada, Bağ-Kur ve SSK emeklilerinin yüzde 90'ının açlık sınırının altında maaş aldıklarını kaydederek, "Emekli, ömrünün son çeyreğini yaşamaktadır. Bu süreyi mutlu bir şekilde geçirmesi mazide muktedirken, bütün kuvvetiyle çalışmış emeklinin hakkıdır. Bu hak aynı zamanda sosyal devletin bütün vatandaşların geleceğini güvence altına alan anayasal haktır. Bu söylemler ve kanun kitaplarındaki yazılı kurallar, yüksek bürokratlarla senatör ve milletvekili emeklileri hariç, günümüz emeklisini tarif etmiyor. Bağ-kur ve SSK emeklilerinin yüzde 90'ı açlık sınırının altında maaş alıyor" dedi.

Emeklileri temsil eden bir kuruluş olarak amaçlarının, bütün gün duvarın dibinde ağlamak olmadığını söyleyen Turan, "Emeklilerimizin ısınma, gıda ve giyim ihtiyaçlarının temininde, kaliteli ürünleri ucuz ve uzun vadeli almalarını sağlamaktayız. İthal kömür dağıtımına bu yıl da devam edeceğiz. Emeklilerimize tonu 275 YTL'ye 6 ay taksitle kömür temin edeceğiz. Ayrıca süper marketler olmak üzere gıda ve giyim mağazalarına emekli üyelerimize indirimli satış teklifinde bulunduk. Sarar giyim mağazası yüzde 10 indirim, Ozanlar Mahallesi'nde bulunan bir market de bütün ürünlerde emeklilerimize yüzde 7 indirim uygulayacak" diye konuştu.

Sakarya'da 51 bin SSK emeklisinin bulunduğunu belirten Turan, üye sayısının Haziran ayı sonu itibarıyla bini geçeceğini kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title