Haberler

Sakarya: Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın Sakarya'dan Akrabası Çıktı

40 yıl aradan sonra ülkemizi ziyaret eden Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz El Suud'un, Sakarya'nın Akyazı İlçesi Bıçkıdere köyünde akrabaları çıktı.

Türkiye'ye gelen, Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz El Suud'un eski kral amcası Faysal'ın eşi İffet hanımın Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nden olduğu ortaya çıktı. Akyazı İlçesi'nde yaşayan eski kral Faysal'ın eşi İffet hanımın amcasının kızının eşi olan Kemalettin Özkoç, "Ben ve eşim yıllarca Suudi Arabistan'a gidip geliyorduk" dedi. Akyazı İlçesi'nin Bıçkıdere köyünde oturan 80 yaşındaki Kemalettin Özkoç, 1965 yılında Kral Faysal ile evlenen İffet hanımın eşinin amca kızı olduğunu söyledi.

Özkoç, "Asiye hanımın kızı olan İffet hanım burada büyüdü burada ilkokulu okudu. Karapürçek'teki okula gitti. Burada onun emsali artık kalmadı. İffet hanım Kral Faysal'ın eşidir. Asiye hanım ise İffet hanımın annesi oluyor. Şimdiki Arabistan kralı ise Fahd'ın oğlu. Fahd'ta Faysal'ın kardeşi. Dolayısıyla da İffet hanım şu anda kralın amcasının eşi oluyor. Benim eşim ile İffet hanım amca kızlarıdır. Emir Muhammet, Soud Faysal, Emire Sara, Emire Latife ve birkaç çocuk daha vardı. İffet'in çocukları, bunların babası da şimdiki Arabistan Kralı Abdullah'ın babasının ağabeyidir Kral Faysal. Dolayısıyla benim çocuklarımla Kral Faysal ve İffet'in çocukları teyze çocukları oluyor. Faysal bizim damadımızdır. Şimdiki Arabistan kralı Abdullah ise bizim damadımız olan Kral Faysal'ın kardeşinin oğludur" dedi.

Türkiye'de bulunan Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz El Suud ile kan bağları olmadığını söyleyen Kemalettin Özkoç Kral Faysal tahtayken her sene Suudi Arabistan'a gittiklerini de belirterek, "İffet hanım sarayda yaşarken annesi Asiye hanımın anısını yaşatmak için köyümüzde cami yaptırdı. Bunun için sürekli para gönderdi. Hatta camiinin onarımı için bile para gönderildi. İsterdim ki Türkiye'ye gelen Kral ağabeyinin 2. eşi olan İffet hanımın köyüne gelsin burayı görsün. Misafirimiz olsun isterdim" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title