Haberler

Sakarya: Sp Lideri Kutan Sakarya'da Konuştu

Saadet Partisi (Sp) Genel Başkanı Recai Kutan, Türkiye'nin Büyük Tehlikelerle Karşı Karşıya Olduğunu Savunarak, Bunların Dış Politaka, Ekonomi ve Ahlaki Değerlerde Yaşanan Tahribatlar Olduğunu Söyledi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, Türkiye'nin büyük tehlikelerle karşı karşıya olduğunu savunarak, bunların dış politaka, ekonomi ve ahlaki değerlerde yaşanan tahribatlar olduğunu söyledi.

SP Genel Başkanı Recai Kutan, partisinin Sakarya İl Teşkilatı'nın düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Adapazarı Öğretmenevi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen iftar yemeğine Kutan'ın yanısıra SP Genel Başkan Yardımcısı Cevat Ayhan, eski milletvekili Nezir Aydın, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve partililer katıldı. Recai Kutan, iftar sonrası yaptığı konuşmada, Türkiye'nin büyük tehlikelerle karşı karşıya olduğunu ileri sürerek, "İslam alemi, mübarek Ramazan ayına tehlikeli gelişmelerle girdi. İslam coğrafyasına baktığımızda kan, gözyaşı, zulüm var. Türkiye bir İslam ülkesi olarak büyük tehlikelerle karşı karşıya. Şu anda karşı karşıya olduğumuz tehlikeleri 3 alanda ifade etmek mümkün. Bunlardan bir tanesi dış politikadaki tehlikeli gelişmeler. İkincisi, ekonomimizdeki maalesef tehlikeli çöküntüler ve bu ikisinden çok önemli olan, bizi asırlar boyu söz sahibi ve güçlü yapan milli ve ahlaki değerlerimizdeki tahribatlardır" dedi.

Kutan, dış politaka bakımından Türkiye'nin çok ciddi tehlikelerle karşı karşıya olduğunu ve önlem alınmadığı taktirde Türkiye'nin elden gideceğini öne sürdü. Batı'nın dayatmalarına karşı yapılacak işin 'AB müzakerelerini askıya aldık' demek olduğunu söyleyen Kutan, ancak bunu gerçekleştirecek olan bir iktidarın olmadığını kaydetti.

Türkiye'nin önüne Büyük Ortadoğu Projesi diye bir poje konulduğunu öne süren Kutan, "ABD Dışişleri Bakanı Rice ne diyor 'Fas'tan Endonezya'ya kadar 22 ülkenin sınırları yeniden belirlenecek'. Bu ülkeler yeniden yapılandırılacak. Türkiye de bu 22 ülke içerisinde. İşte bunun adımları olarak 'Afganistan' dediler, 'Irak' dediler. Filistin, Lübnan sıra geldi Suriye'ye, ondan sonra sıra geliyor İran'a. Hiç şüpheniz olmasın sıra ondan sonra böyle gevşek davranırsak Türkiye'ye gelecek" diye konuştu.

Türkiye'nin ikinci sıkıntısının ekonomi olduğunu kaydeden Kutan, ekonomik verilerin vatandaşa yansımadığını ve zenginin daha zok zengin olduğunu iddia etti. Üçüncü büyük tehlikenin ise tahrip edilen manevi değerler olduğunu söyleyen Kutan, "Bizi biz yapan manevi değerlerimizdir. En büyük gücümüz aile yapısıdır. Aile yapımızı tahrip etmek için her türlü gayret gösteriliyor. Geçtiğimiz yıllarda bu ölçüde misyoner faaliyetleri olmadı. Şimdi çocuklarımızı İslam dairesinden uzaklaştırmak için elden gelen her türlü gayret gösteriliyor. Peki siz bunlara karşı çocuklarınıza en ileri seviyede İslami eğitim verebiliyor musunuz? Hayır. Şimdi çocuklarınıza din eğitimi vermiyorsunuz, misyonerlere alabildiğince imkan tanıyorsunuz ve aile yapınızın her türlü tahribine karşı da tedbir almıyorsunuz" dedi.

SP lideri Kutan, konuşmasının ardından Ankara'ya gitmek üzere Sakarya'dan ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title