Haberler

Sakarya: Saü'de Akademik Yıl Açılışı

Sakarya Üniversitesi'nde (Saü) Yeni Akademik Yıl, Düzenlenen Törenle Başladı.

Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ) yeni akademik yıl, düzenlenen törenle başladı.

SAÜ Esentepe Kampüsü Süleyman Demirel Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törene, Sakarya Valisi Nuri Okutan, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım, Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Enver Topuz, Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman ile öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Durman, "Bugün burada Atatürk İlke ve İnkılapları ile bilimsel gelişmelerin ışığında bir önceki yılda göre daha da büyüyerek yeni bir eğitim-öğretim yılına başlıyor olmanın sevincini yaşıyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılında SAÜ ailesine katılan 10 bin 194 yeni öğrenci ve ek kontenjanla gelmesini beklediğimiz yaklaşık bin 100 yeni öğrenciyle birlikte üniversitemizdeki öğrenci sayısının 41 bine ulaşacak olması, bizlere her zamankinden daha büyük bir mutluk vermekte, aynı zamanda da daha fazla sorumluluk yüklemektedir" dedi.

Prof. Dr. Durman, SAÜ'nün her geçen yıl başarılarına bir yenisini ekleyerek uluslararası bir yükseköğretim kurumu haline geldiğini de belirterek, "SAÜ ülkemizin en hızlı büyüyen ve gelişen üniversitelerinden biridir. Üniversitemiz modern yerleşkesi, doğal güzelliği ve tüm bunları anlamlı kılan yetkin akademik ve idari personeli ve öğrencileriyle her geçen gün başarılarına yenilerini ekleyen, gelişmiş ve yenilikçi vizyonuyla eğitim ve öğretimdeki kalite düzeyi, bilgi üretme, ürettiği veya transfer ettiği bilgiyi topluma yayma konularında gösterdiği başarılarıyla ismini her zaman daha fazla duyuran uluslararası bir yükseköğretim kurumu haline gelmiştir. Evrensel bir yükseköğretim kurumu olarak sahip olduğumuz çağdaş vizyonumuzla ülkemiz gençliğine ve topluma karşı olan sorumluluğumuzun en üst seviyede bilincindeyiz ve bu sorumluluk içerisinde bilimsel faaliyet ve hizmetlerimizi yürütme çabası içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

1992 yılında sadece 1 fakülte ile hizmet veren üniversitenin her geçen gün büyüdüğünü ifade eden Durman, "Sadece 1 fakülte ve 1 meslek yüksekokulunda 2 bin 300 öğrenci ve 192 öğretim elemanıyla kurulan üniversitemiz, aradan geçen 14 yıl gibi kısa bir sürede, 2 bin dönüm Esentepe kampus alanı içerisinde ve kampus dışındaki birimlerinde hızlı ve modern yapılaşmasıyla toplam 300 bin metrekare kapalı alana ulaşmıştır. Üniversitemiz 2006-2007 eğitim-öğretim yılında 7 fakülte, 2 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu, 2 enstitü, 1 konservatuar, 12 araştırma merkezi ve rektörlüğe bağlı 4 bölüm başkanlığında görev yapan bin 153 akademik ve 548 idari personeliyle bu yıl 41 bin öğrenciye eğitim-öğretim hizmeti verecektir" diye konuştu.

Durman'ın konuşmasının ardından 2005-2006 akademik yılında çeşitli dallarda başarılı olarak dereceye giren üniversite öğrencilerine, takdir belgeleri verildi. Tören, SAÜ Devlet Konservatuarı öğrencilerinin gösterileriyle son buldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title