Haberler

Sakarya: Sakaryaspor, Galatasaray Maçı Hazırlıklarına Başladı

Turkcell Süper Ligi'nin 13. Haftasında Deplasmanda Galatasaray ile Karşılaşacak Olan Sakaryaspor, Bu Maçın Hazırlıklarına Başladı.

Turkcell Süper Ligi'nin 13. haftasında deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak olan Sakaryaspor, bu maçın hazırlıklarına başladı.

Geçen hafta Trabzonspor'u 1-0 mağlup eden Sakaryaspor'da 2 günlük izin sona erdi. Bu hafta sonu İstanbul'da, Ali Sami Yen Stadı'nda Galatasaray ile karşılaşacak olan Sakaryaspor, haftanını ilk çalışmasını Rüstemler Tesisleri'nde gerçekleştirdi. Teknik Direktör Nejat Biyediç yönetiminde yapılan çalışmaya, tüm futbolcular katıldı. Sakaryaspor Kulübü Onursal Başkanı Aziz Duran da Rüstemler Tesisleri'ne gelerek çalışmayı izledi. Sakaryaspor, kondisyon ağırlıklı bir çalışma gerçekleştirdi.

Sakaryaspor Teknik Direktörü Nejat Biyediç, idman öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Biyediç, Trabzonspor karşılaşmasında uzun bir aradan sonra 3 puanla tanıştıklarını söyleyerek, "Sakaryaspor olarak çok önemli bir 3 puan aldık. Uzun zamandan sonra 3 puanla tanıştık. Taraftarlarla futbolcular bütünleşti. Tabii bundan sonraki dönem, hem futbolcular hem de takım için çok önemli. Çünkü büyük takımları yendik. Bizim konumumuzdaki takımlar iyi puan aldı. Lig çok çekişmeli geçiyor. Başlattığımız bu seriyi devam ettirmemiz gerekiyor. Galatasaray maçı zor. Biz, Ali Sami Yen'e ümitli gidiyoruz. Bu özgüvenle, daha az eksikle orada iyi bir oyun oynayarak, iyi bir netice alacağımızı düşünüyorum. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor maçlarında iyi mücadele ettik. Onları oynatmadık, fazla gol pozisyonu vermedik. Ama bu sene iyi oynadığımız Vestel Manisaspor maçını kaybettik. Diğer maçlarda çok pozisyona girdik, fakat puan alamadık. Ligde en az gol yiyen, en az gol atan takımız. Bu konuda çalışmalar yapacağız. Her takımın eksikleri, artıları var. Galatasaray da yaralı. Rize'de çok gol pozisyonu kaçırarak yenildiler. Bizim maça daha disiplinli çıkacaklar. Aslında Rize'de galip gelselerdi, bizim için daha kolay olurdu. Ben futbolcularıma güveniyorum. Aynı mücadeleyi, ama biraz daha iyi futbol oynamalarını bekliyorum" dedi.

Galatasaray'la zor bir karşılaşma oynayacaklarını söyleyen Yeşil-siyahlı futbolcu Ergün Teber ise, "İki büyük takımdan 4 puan aldık. Ligdeki gidişatımız iyi değildi. Bunu 2 haftada iyi yola çevirdik. Ama rakiplerimizin puan almasıyla aradaki fark yine kapanmamış oldu. İstanbul'dan da en az 1 puanla geri dönüp üstteki rakiplerle puan farkını açmamak istiyoruz. Onları yakalamak istiyoruz. Bunu da başaracağımıza inanıyorum. Bunu 2 hafta gösterdik. Galatasaray'dan da puan alıp taraftarlarımızı mutlu edeceğiz. Büyük takımların maçlarında açıkçası kaybedeceğimiz bir şey yok. Yenildiğimiz zaman kimse bize bir şey demeyecek. Onun için rahat çıkıyoruz ve rahat oynuyoruz. Motiveyle alakası olduğunu zannetmiyorum. Diğer takımlar da aynı. Şu an herkes büyük takımları yenebiliyor. Büyük takım kavramı kalmadı bence. Bunu da biz en açık şekilde gösterdik. Bu maçlarda daha çok mücadele ediyoruz. Onun neticesini de maç sonunda alıyoruz" diye konuştu.

Sakaryaspor'un golcü oyuncusu Okan da, Galatasaray karşısında en iyi şekilde mücadele ederek puan veya puanlar almak istediklerini belirtti. Okan, "Geçen hafta Trabzonspor'u yendik. Gerçekten çok kritik bir maçtı. Çünkü yendiğimiz takdirde tekrar bir çıkış yakalamak istiyorduk. Geçen haftalarda oynadığımız futbolu bir türlü skora yansıtamıyorduk. Trabzon maçında yine iyi oynamamıza rağmen, son dakikada atılan golle 3 puan aldık. Bu hafta da zor bir maç var. Galatasaray son haftalarda çok sıkıntılı günler yaşıyor, ama bunlar bizi ilgilendirmiyor. Biz oraya gidip geçen haftalardaki gibi sahada en iyi şekilde mücadele edip, puan ya da puanlar almak istiyoruz. Futbolcular büyük maçlara ister istemez psikolojik olarak daha iyi hazırlanıyor. Televizyon veriyor, medyanın ilgisi daha büyük oluyor, insanların coşkusu daha farklı oluyor. Tabiki her futbolcu büyük maçlara daha iyi motive oluyor. Takımımız genç bir takım olduğu için, büyük maçlarda iyi mücadele ettiği için, büyük takımlar bu yüzden bizim karşımızda sıkıntı yaşıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title