Haberler

Sakarya: Sakaryalı Öğrencilerden Türkiye'de Bir İlk

Türkiye'de bir ilk gerçekleştiren Sakaryalı öğrenciler kendi harçlıklarından toplanan paralarla yapımına başlanan Sosyal Bilimler Lisesi inşaatında incelemelerde bulundular.

Türkiye'de bir ilk gerçekleştiren Sakaryalı öğrenciler kendi harçlıklarından toplanan paralarla yapımına başlanan Sosyal Bilimler Lisesi inşaatında incelemelerde bulundular.

Sakarya'da tam 1 buçuk yıldır sürdürülen "Eğitim İçin Haydi Sakarya" çalışmaları sırasında öğrenciler tarafından başlatılan "1 YTL, 1 Okul" kampanyasında toplanan paralarla, Camili Bölgesi'nde Milli Eğitim Bakanı Dr. Hüseyin Çelik tarafından temeli atılan Sosyal Bilimler Lisesi inşaatı hızla yükseliyor. "1 YTL, 1 Okul" kampanyası çerçevesinde öğrenciler, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, kendi harçlıklarından 1 YTL vererek okul yaptırıyorlar. Harçlıklarından topladıkları paralarla okullarını yaptıran öğrenciler, Sakarya Valisi Nuri Okutan ile birlikte inşaatta incelemelerde bulundu.

Vali Okutan ile birlikte Sosyal Bilimler Lisesi inşaatında incelemelerde bulunan öğrenciler, okulda spor salonunun olmaması üzerine salon istediler. Bunun üzerine Vali Okutan, öğrencilere daha fazla para toplamaları tavsiyesinde bulundu. Vali Okutan, "Bu okul çocuklarımızın örnek bir eseridir" derken öğrenciler ise, "Bu okul bizim okulumuz, her tuğlasında, her taşında bizim emeğimiz var. Bütün Türkiye'de ki öğrencilere harçlıklarıyla birer okul yaptırmalarını tavsiye ediyoruz" dediler. Bir yıl boyunca 360 bin YTL (360 milyar) toplanarak yapımına başlanan okul inşaatını gezen öğrencilerin mutlulukları yüzlerinden okunuyordu. Sakarya Valisi Nuri Okutan, kampanyanın amacına ulaştığını ve öğrencilerin kendi harçlıklarını biriktirerek, çevreden topladıkları yardımlarla okullarını yaptırdıklarını belirterek, 16 derslikli bu okulun öğrencilerin emeği, çalışkanlığı, sorumluğuyla yapıldığını söyledi.

Öte yandan, kendi harçlık ve emekleriyle yaptırdıkları okulu büyük bir heyecan ve mutlulukla inceleyen öğrenciler, "Çok mutluyuz. Bu bizim okulumuz ve bu okulumuzun her geçen yükselmesi mutluğumuzu artırıyor. İnsanın kendi okulu, bir başka oluyor" diye konuştular. Öğrenciler tarafından yaptırılan Sosyal Bilimler Lisesi'nin önümüzdeki eğitim öğretim döneminde eğitime başlayacağı bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title