Haberler

Sakarya Orman Bölge Müdürü'nden Uyarı

Güncelleme:

Sakarya Orman Bölge Müdürü Hasan Yıldız, orman yangınlarını önlemek amacıyla koruma altındaki ormanlık alanlara 1 Haziran-31 Ekim tarihleri arasında girişlerin yasaklandığını söyledi.

Sakarya Orman Bölge Müdürü Hasan Yıldız, orman yangınlarını önlemek amacıyla koruma altına alınan ormanlık alanlara 1 Haziran-31 Ekim tarihleri arasında giriş ve çıkışların yasaklandığını söyledi. Sakarya Orman Bölge Müdürü Hasan Yıldız yaptığı açıklamada, orman varlığını tehdit eden her türlü tehlikelere karşı ormanları korumak, bu tehlikelere karşı önlemler almak ve bunlarla mücadele etmenin en başta gelen görevleri olduğunu belirtti. Yıldız, "Türkiye'de tedbirsizlik, dikkatsizlik, yasalarda ön görülen kurallara uyulmaması ve ihmaller nedeniyle meydana gelen yangınlarda binlerce hektarlık ormanlık alanın yok olduğu bilinmektedir. Bu yangınlar ulusal ekonomiye ve doğal hayata yönelik telafisi mümkün olmayan büyük ölçekli zarara yol açmaktadır. Bu nedenle vatandaşlarımızın belirlenen yerler dışında piknik ateşi yakmaması gerekiyor. Aksi takdirde 6831 sayılı Orman Kanunu'nda yer alan cezalar uygulanacaktır. Bakanlığımızın muhtemel orman yangınlarını önlemek amacıyla aldığı kararıyla da 1 Haziran-31 Ekim tarihleri arasında koruma altına alınan ve herkesin görebileceği tabela ve levhalarla işaretlenmiş, etrafı çevrilmiş orman ve ağaçlandırma sahalarına ne maksatla olursa olsun giriş-çıkış yapılması, ateş yakılması yasaklanmıştır" dedi. Orman yangınlarının genel olarak orman kenarlarından başladığını kaydeden Yıldız, yangınların ise genellikle Haziran-Ekim aylarında ve saat 10.00-16.00 arasında çıktığını ve vatandaşların bu kritik zamanlarda daha dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Ormanları korumanın herkesin görevi olduğunu ifade eden Yıldız, "Başıboş otlatma, usulsüz kesimler, zararlı böcek ve hastalıklar, orman açmaları ve orman yangınları ormanlarımızı tehdit eden unsurların başında geliyor" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title