Haberler

Sakarya: Sakarya'da Yerel Yönetimler

- Sakarya'nın Pamukova İlçe Belediyesi ile Devlet Su İşleri (DSİ) Sakarya İl Müdürlüğü Tarafından, Karandere'de 3 Ay Önce Başlatılan Islah Çalışmaları Tamamlanmak Üzere.

- Sakarya'nın Pamukova İlçe Belediyesi ile Devlet Su İşleri (DSİ) Sakarya İl Müdürlüğü tarafından, Karandere'de 3 ay önce başlatılan ıslah çalışmaları tamamlanmak üzere.

Pamukova Belediye Başkanı Hikmet Ferudun Turan, DSİ Bölge Müdürü Necmi Özgül, Bölge Müdür yardımcısı Sait Umurcu ve DSİ İl Müdürü Abdüsselam Eldemir'le birlikte, derede süren çalışmaları denetlediler.

DSİ Bölge Müdürü Necmi Özgül, Karandere'nin bin 550 metrelik kısmının 3 ay gibi bir zamanda bitirilmesinin büyük başarı olduğunu belirterek, "Mükemmel bir çalışma. Hayran oldum. DSİ ve Belediye ekiplerini candan kutlarım" dedi.

Pamukova Belediye Başkanı Hikmet Ferudun Turan ise, çalışmaların hızlı bir şekilde ilerlediğini ve bitme aşamasına geldiğini söyledi. Turan, çalışmalardan çok memnun olduğunu ifade ederek, Karandere üzerinde bulunan köprülerden Elperek kesimindeki köprünün çok dar olduğunu ve bu köprünün de genişletileceğini belirtti. Turan, "Pamukova İlçesi'nde 100 yıllık bir dert olarak tanımlanan Karandere'nin, Cumhuriyet Mahallesi ile E-25 Karayolu arasında kalan bölümü, önceki yıl ıslah edildi. Bu defa çalışmalar Cumhuriyet Mahallesi'nden Pamukova'nın yüksek kesimleri olan Babam Sultan Türbesi ve Zeytinlik bayırı tarafına doğru yapılıyor. Dağlardan gelebilecek sel sularının akış yatağı, yapılan çalışmalar sonucu bin 500'lük büzlerle Karandere'ye bağlandığı için Pamukova'da sel tehlikesi de kesinlikle önlemiş oluyor" dedi.

(MK-AK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title