Haberler

Sakarya: Sakarya'da Çiçek Yetiştiriciliğinde Başarılı Olundu

Sakarya'da Bu Yıl İlk Kez Yetiştirilen 3 Değişik Çiçek Türünde Başarılı Olundu. Olumlu Sonuç Veren Çalışmalar Sonrasında Elde Edilen Çiçeklerin, Avrupa Birliği (AB) Ülkelerine İhraç Edilmesi Hedefleniyor.

Sakarya'da bu yıl ilk kez yetiştirilen 3 değişik çiçek türünde başarılı olundu. Olumlu sonuç veren çalışmalar sonrasında elde edilen çiçeklerin, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine ihraç edilmesi hedefleniyor.

Pamukova İlçesi'nin Cihadiye köyünde özel sektör tarafından bu yıl ilk kez Gelbera, Cipso ve Solidago adı verilen 3 çiçek türünün ekimi yapıldı. 2 bin 200 metrekarelik kapalı alanda Gelbera, 4 dönüm alanda Cipso ve 2 dönümlük alanda da Solidago adı verilen türde çiçek yetiştirdiklerini söyleyen üretici Seyfettin Saylan, başarıya ulaştıklarını ifade etti.

32 yıldır Antalya'da çiçek yetiştirdiğini belirten Seyfettin Saylan, iklim uygun olduğu için Pamukova İlçesi'nde 3 türde deneme yaptıklarını ve başarılı olmalarının ardından da üretime başladıklarını söyledi. isan ayında deneme üretimine başladığını kaydeden Saylan, "Antalya'da yazın çok sıcak olduğu için üretimde aksama yaşanıyor. Ancak Pamukova'da yaz aylarında da olumlu sonuçlar aldık. Pamukova, çiçek yetiştirmek için son derece uygun bir yer" dedi.

Yetiştirdikleri çiçeklere sürekli talep olduğu için öncelikle İstanbul'a gönderdiklerini söyleyen Saylan, "AB ülkelerinden de çok talep alıyoruz. Hazırlıklarımızı tamamladık, yakında ihracata başlayacağız" diye konuştu.

Saylan, Pamukova'yı çiçek üretim merkezi haline getirerek, ilçenin adını tüm dünyaya duyurmayı hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title