Haberler

Sakarya: Orman Bölge Müdürü'nden Kent Ormanı'nda İnceleme

Sakarya Orman Bölge Müdürü Hasan Yıldız, Karaman'da yaptırılan Kent Ormanı'nda incelemelerde bulundu.

Sakarya Orman Bölge Müdürü Hasan Yıldız, Karaman'da yaptırılan Kent Ormanı'nda incelemelerde bulundu.

Orman Bölge Müdürü Hasan Yıldız, beraberinde Orman İşletme Müdürü Sabahattin Canbakkal, Merkez İşletme şefi Mehmet Sungur ile birlikte Karaman'da Yenikent Devlet Hastanesi'nin karşısında bulunan 15 hektarlık alan üzerine yaptırılan Kent Ormanı'nda incelemelerde bulundu. 20 Haziran 2006 Salı günü resmi açılışı yapılacak Kent Ormanı'nın da Sakaryalılar'ın aileleriyle birlikte rahatlıkla gelip piknik yapabileceklerini söyleyen Yıldız, kent ormanında planlanan işlerin bittiğini sadece yapay gölet çalışmasının devam ettiğini kaydetti.

Yeni yerleşim bölgesinin çok güzel bir piknik alanına kavuştuğunu belirten Yıldız, "Gelişen ekonomik ve sosyal gelişmelere paralel olarak artan şehirleşme, hava kirliliği, insanların yeşile ve doğaya olan ihtiyacını ön plana çıkarmıştır. Kentlerde yaşayan insanların yoğun bir çalışma ortamında bulunması, kent içinde yaşadığı trafik problemleri, iş ve ev ortamının betonlaşması, çevre kirliliği gibi nedenlerden dolayı insanlarımız daha fazla yeşil alanları, doğal ortamları arar duruma gelmiştir. Halkımızın orman kaynaklarını yöneten bizlerden en önemli beklentileri de bu ihtiyaçlarına cevap veren ormanların kurulmasıdır. Biz de Orman Bölge Müdürlüğü olarak Sakaryalı vatandaşlarımızın yararlanacağı Karaman'da, Yenikent Devlet Hastanesi'nin hemen karşısında 15 hektarlık geniş bir alan üzerine Adapazarı Kent Ormanı'nı kurmuş bulunmaktayız. Kent Ormanı geleneksel piknik anlayışı dışında, kesinlikle piknik ateşi yakılmamak şartıyla, vatandaşlarımızın tamamen fiziksel ve ruhsal dinlenme ihtiyaçlarını karşılamak ve doğayla bütünleşmesini sağlamak, insanlarımıza orman sevgisini ve bilincini aşılamak amacıyla tesis edildi" dedi.

Kent Ormanı'nda kalıcı nitelikte olan betonarme yapılara yer verilmediğini ifade eden Yıldız, "Tesis edilen yapılar ormana uygun ahşap ağırlıklıdır. Kent Ormanı'nda doğaya uyumlu seyir terasları, kamelyalar, yağmur barınakları, 2 katlı gözlem kulesi, köprü, tuvalet giriş kapısı olup ayrıca yürüyüş yolu ve patikalar, uyarı ve yönlendirme levhaları, botanik bahçe, yapay şelale ve spor alanları mevcuttur. Tribünüyle birlikte yapılan futbol sahamız aynı zamanda açık hava tiyatrosu görevini de yapabilme özelliğindedir" diye konuştu.

Yıldız, Kent ormanın 20 Haziran 2006 Salı günü resmi açılışının yapılacağını kaydetti. Kent Ormanı içine acil durumlar ve mobil koruma ekipleri hariç motorlu araçların girmesine kesinlikle izin verilmeyeceğini belirten Yıldız, bu nedenle giriş kapısının yakınında 100 araçlık otopark yapıldığını ve vatandaşların parktan ücretsiz olarak faydalanabileceklerini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title