Haberler

Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü, Orman İçi Dinlenme Yerlerinin Kira Bedelinden 28 Bin 762 YTL Gelir Elde Etti

Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü'nün 2006 Yılında Orman İçi Dinlenme Yerlerinden 28 Bin 762 YTL Gelir Elde Ettiği Bildirildi.

Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü'nün 2006 yılında orman içi dinlenme yerlerinden 28 bin 762 YTL gelir elde ettiği bildirildi.

Sakarya Orman Bölge Müdürü Hasan Yıldız, 2006 yılında 23 ilçe belediyesinin orman içi dinlenme yeri için müracaat ettiğini ve bunların tamamına istedikleri yerler için izin verilerek, bu yerleri 3 veya 5 yıllığına belediyelere kiraladıklarını söyledi.

Yıldız, Akyazı, Karasu, Hendek, Söğütlü, Ferizli, Geyve İlçe Belediyeleri başta olmak üzere 11 belediyenin merkez işletme müdürlüğünde işlemlerini yaptırırken, Kandıra, Gölcük, Saraybahçe, Gebze ve Kefken belediyelerinin ise İzmit orman işletme müdürlüğünde işlemlerini yaptırarak kira protokollerinin imzalandığını kaydetti.

Belediyelerin orman içi dinlenme yeri olarak kiraladıkları bu alanları piknik alanı, seyir terasları, gözlem kulesi ve mesire yeri olarak düzenleyeceklerini belirten Yıldız, hobi bahçeleri projesi olan belediyelerin bu alanlarda hobi bahçesi yapacaklarını ifade etti.

Belediyelere ve köy tüzel kişiliklerine kiraladıkları bu alanlardan cüzi bir kira bedeli aldıklarını söyleyen Yıldız, 2006 yılı içinde Orman Bölge Müdürlüğü'nün orman içi dinlenme yeri olarak kiraladığı yerlerden 28 bin 762 YTL gelir elde ettiğini belirtti. Yıldız, artık devlet ormancılığından millet ormancılığına geçtiklerini, bu amaçla şehre yakın yerlerde kent ormanları kurduklarını ifade ederek, orman bölge müdürlüğü olarak halkla ormanı kaynaştıracak projelere her zaman sıcak baktıklarını, orman içi dinlenme alanlarına yakın halkın ormanlık alanlardan daha iyi ve daha fazla faydalanmaları için her türlü yardımı ve kolaylığı sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

(İÇ-AK)

07.01.2007 16:58 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title