Haberler

Sakarya'nın Değişim Sürecine Katkı Bekliyoruz

Yenigün Mahallesi'ni ziyaret eden Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, mahallelilerle bir araya geldi.

Yenigün Mahallesi'ni ziyaret eden Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, mahallelilerle bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada önemli mesajlar veren Başkan Toçoğlu, şehrin yaşadığı değişim sürecine herkesin katkı sağlaması gerektiğini söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Yenigün Mahallesi'ni ziyaret etti. Mahalle sakinleriyle, mahallenin çay ocağında kahvaltıda bir araya gelen Başkan Toçoğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen projeleri anlattı, mahallelilerin istek ve şikayetlerini dinledi. Mahalle ve köyleri sürekli ziyaret ettiklerini belirten Zeki Toçoğlu, "Mahallelerimize, köylerimize sürekli ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bu ziyaretlerimizde hem hemşerilerimizle birlikte oluyoruz hem de sorunları yerinde tespit ediyoruz. Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duydum. Belediye olarak mahallelerimizi güzelleştirmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Yenigün Mahallemizde de önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Asfalt çalışması başta olmak üzere birçok sorunu çözüme kavuşturduk. Fakat ufakta olsa bazı eksiklerimiz var. O sorunları da ortadan kaldıracağız. Kimsenin bundan şüphesi olmasın. Yenigün Mahallemizin bağlı olduğu yer Adapazarı Belediyemiz. Süleyman beyle de bir araya gelip eksik kalan hizmetleri tamamlayacağız" dedi.

Sakarya'nın çehresini değiştirecek projelere imza attıklarını ve çalışmaların halen devam ettiğini söyleyen Başkan Toçoğlu, "Bugüne kadar şehrimiz için büyük önem arz eden projelere imza attık. Yapacağımız bazı çalışmalarımızı da açıkladık. Bunları zaten takip ediyorsunuzdur. Çark Deresi-Yazlık Rekreasyon Projemiz, Orhan Camii Meydan Projemiz, Yeniket Kültür Merkezi Projemiz, HES Projemiz, devam eden çalışmalarımızdan bazıları. İstanbul'dan gelen trenlerimizin yeni terminale gelmesi ve hafif raylı sistemin kurulması çalışmasını da yakında açıklamıştık. İnşallah bunu da gerçekleştireceğiz. Gar Meydanı'nın düzenlenmesi gibi diğer çalışmalarımız da devam ediyor. Şehrimizin çehresini değiştirecek çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Şehrin yaşadığı bu değişim sürecine herkesten katkı beklediklerini sözlerine ekleyen başkan Zeki Toçoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dünyanın gelişmiş kentlerini mercek altına alan, tüm kentlerimizle yakın ilişki kuran, emin adımlarla yoluna hızla devam eden bir yönetim anlayışıyla hareket ediyoruz. Ülkemizin bu kadar hızlı değiştiği ve geliştiği bir dönemde elbette bizlerde şehrimizin bu gelişmeye ayak uydurmasını sağlamak ve bu sürece aktif olarak müdahil olma durumundayız. Bizim yapıp ettiklerimiz işte budur. Geçmiş alışkanlıklarımızla bir yere varmamız mümkün değil. Ancak, geçmişin tecrübesinden de faydalanıp bugünkü enerjimizi birleştirerek Sakarya'nın daha aydınlık yarınlarını inşa etme arzusuyla çalışıyoruz. Sakarya'da ona dokunmayalım, buraya el atmayalım demekle bu işler olmaz. Şehrimizin gelişimi, dönüşümü için üniversitemizden, sivil toplum kuruluşlarımızdan, basınımızdan, siyasi parti temsilcilerimizden, toplumun farklı kesimlerinden destek bekliyoruz. Hiç bir şeyin eskisi gibi kalma ihtimali yoktur. Hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız."

Başkan Zeki Toçoğlu, konuşmasının ardından mahallelilerin istek ve şikayetlerini dinledi ve hepsini tek tek not aldı. Yenigün Mahalle Muhtarı Cevdet Öztürk ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Değerli başkanımızın ziyaretinden büyük memnuniyet duyduk. Bu zamana kadar mahallemize sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah kendisinin de ifade ettiği gibi kalan eksiklerimizi de tamamlayacağız. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Ziyaretin sonunda Başkan Toçoğlu, mahalle sakinleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zeki Toçoğlu Sakarya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title