Haberler

Sakarya Nehri'ndeki Balık Ölümleri

Sakarya İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nden Yapılan Açıklamada, Sakarya Nehri'nde Yaşanan Balık Ölümlerinin, İki Tesis Tarafından Nehre Atık Boşaltmasından Kaynaklandığı Belirlendi.

Sakarya İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Sakarya Nehri'nde yaşanan balık ölümlerinin, iki tesis tarafından nehre atık boşaltmasından kaynaklandığı belirlendi.

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün açıklamasında, Sakarya Nehri'nin Boğazköy mevkiinde yaşanan balık ölümleriyle ilgili yapılan incelemenin sonuçlandığı belirtilerek, "Doğançay, Alifuatpaşa, Geyve, Pamukova, Mekece güzergahında incelemelerde bulunulmuş, Pamukova Gökgöz Köyü mevkiinde Sakarya Nehri'nden su numunesi ve nehir kenarında bulunan iki önemli tesisten, analiz ettirilmek üzere atık su numuneleri alınmıştır. Gökgöz köyü mevkiinde Sakarya Nehri'nden alınan su numunesinin ve iki sanayi tesisinden

alınan numunelerinin analizleri yapılmıştır. Yapılan çalışmalarda Pamukova Fevziye Köyü yolu üzerinde, Sakarya Nehri'ne paralel olan ve nehre ulaşan su dolu ana hendeğe, atık boşaltırken kayan ve bekleme halinde bir vidanjör tespit edilmiştir. Yapılan çalışmalar sonucunda E-25 karayolu üzerindeki bir dinlenme tesisinin atıklarını çekerek bu noktaya getirdiği, ayrıca daha önce aynı bölgede bulunan bir sanayi tesisinden de vidanjörle alınan atığın Sakarya Nehri'ne boşaltılmış olduğu anlaşılmıştır.

Vidanjörle çekilip boşaltıldığı beyan edilen atıklarla ilgili çalışmalara devam edilmekte olup, her iki tesise ve vidanjör sahibine 2872 sayılı Çevre Kanunu hükümleri doğrultusunda 25 bin 872 YTL idari para cezası uygulanacak ve Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulacaktır" denildi.

(İÇ-AK-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title