Haberler

Sakarya Müsiad'dan İran İş Gezisinde Baş Döndüren İş Görüşmeleri

Güncelleme:

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Sakarya Başkanı Yaşar Coşkun ve beraberindeki heyet İran'da baş döndürücü iş görüşmeleri ve kurumsal ziyaretlerine devam ediyor.


Ziyaretler kapsamında Tahran Ticaret Baş Müşaviri Cengiz Gürsel'i makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Gürsel, ayrıca kendisinin de bir Sakarya'lı olduğunu ve burada sizleri ağırlamaktan onur duyuyorum dedi.

Bizler gerek Büyükelçilik olarak, gerekse Ticaret Müşavirliği olarak her zaman sizlere yardımcı olmaya çalışacağız diyen Tahran Ticaret Baş Müşaviri Cengiz Gürsel, İran'ın siyasi yönetimi, iş kanunları ve gümrük işlemleri hakkında bilgiler verdi. Ayrıca İran'da iş potansiyelinin yüksek olduğunu ve Doktor, mühendis gibi nitelikli insanlarında yeterli olduğunu söyleyerek, MÜSİAD Sakarya Başkanı Yaşar Coşkun ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

HEYET TEBRİZ'E GEÇTİ

Ardından Tebriz'e hareket eden heyet Tebriz Muavin Konsolosu Serkan Erdal ve Tebriz Ticaret Müşaviri Yavuz Selim Özden'i makamında ziyaret ederek, burada da Tebriz hakkında bilgiler aldı. Tebriz Ticaret Müşaviri Yavuz Selim Özden ile birlikte Tebriz Ticaret, Sanayi ve Maden Odası Başkan Vekili ve İran Toplu Konut İnşaatçılar Birliği Başkanı Jamshid Barzgar, İran Türkiye İş Konseyi Başkanı ve Tebriz Ticaret Odası temsilciler Kurulu Üyesi Reza Kami ve bir çok İranlı İşadamlarının yer aldığı Tebriz Odasını ziyaret etti.

JAMSHİD BARZGAR, KARDEŞ ŞEHRİNİZE HOŞ GELDİNİZ

Selamlama konuşması yapan Tebriz Ticaret, Sanayi ve Maden Odası Başkan Vekili ve İran Toplu Konut İnşaatçılar Birliği Başkanı Jamshid Barzgar, kardeş şehrinize hoş geldiniz sizleri burada ağırlamak ve burada görmek gerçekten mutluluk verici, hep birlikte ticaret yapmak ve ilişkilerimizi devam ettirmek daha da yukarılara taşımak istiyoruz dedi. MÜSİAD'ı yakından tanıdıklarını, MÜSİAD ile sürekli temas halinde olduklarını ve bazı üyelerle iş birliği yaptıklarını belirtti. Ayrıca Tebriz'in potansiyel iş olanakları ve oda üyeleri hakkında da bilgiler verdi.

Coşkun, ticaretimizin ve ilişkilerimizin maksimum seviyeye ulaşmasını arzulamaktayız
Sözlerinin başında MÜSİAD'ın misyonunu ve Vizyonunu dile getiren Şube Başkanı Coşkun, MÜSİAD, Yüksek ahlak, yüksek teknoloji ile ulusal ve uluslararası düzeyde bağımsız ve bağlantısız hareket eden bir işadamları derneği olarak, önceden belirlenen ilke ve değerleri paylaşan üyeleri arasındaki dayanışmayı geliştirmek ve kendi içinde sağladığı bu birlik ve beraberlik ruhuyla ülkemizin maddi ve manevi yönden gelişmesine katkıda bulunan bir işadamları derneğidir.

Bizlerde sizlerin düşündüğü gibi ticaretimizin ve ilişkilerimizin maksimum seviyeye ulaşmasını arzulamaktayız. Tebriz'de görüyoruz ki oldukça Türk kardeşlerimiz yaşamaktadır. Sizin ifade etmiş olduğunuz kardeş şehir kelimesi oldukça yerinde inşallah bu ve benzeri ikili görüşmelerden güzel işler doğacak ve birlikte başarılı işlere imza atacağımıza inanıyorum diyerek misafirperverlikleri için Tebriz Ticaret, Sanayi ve Maden Odası Başkan Vekili ve İran Toplu Konut İnşaatçılar Birliği Başkanı Jamshid Barzgar ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür etti.

Ziyaret sonrasında Aras Free Zone Jolfa Serbest bölgesine geçen MÜSİAD Sakarya Başkanı Yaşar Coşkun ve beraberindeki heyet burada MDF Products Firmasında ve Pera Plastıc firmasında incelemeler de bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yaşar Coşkun Sakarya Tebriz İran Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title