Haberler

Sakarya: Kamu-sen Genel Başkanı Adapazarı'nda

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, hükümetle yapılacak toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde Adapazarı'na gelerek, şube başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Kamu-Sen Sakarya il binasında gerçekleştirilen toplantıya, Genel Başkan Bircan Akyıldız, Kamu-Sen'e bağlı şubelerin il başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Genel Başkan Akyıldız, 15 Ağustos tarihinde hükümetle yapılacak toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri öncesinde ülkede yaşanan terör olaylarını kınadı. Akyıldız, "Dün gece bir terör vakası ülkemizi üzüntüye boğmuştur. Bir astsubayımız haince evine yapılan saldırı sonucu katledilmiştir. Terörün adı bellidir, amacı bellidir, hedefi bellidir. Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmek parçalamak ve insanlarımızı birbirinden ayırmak bu ülke üzerindeki emellerine ulaşmak için dış güçlerin ortaya koyduğu bir oyundur. Bu yüzden adı ne olursa olsun adresi ne olursa olsun amacı ve hedefi ne olursa olsun, terör Türkiye Kamu-Sen camiası tarafından lanetlenmiştir. Bu konuda siyasetin duyarlı olması gerektiğini vurgulamak istiyoruz. Ülkemizin sorununu biz çözeriz. Siyasetin tarih dersine iyi çalışması gerektiğini vurgulayarak terörü bir kere daha lanetlemek istiyorum" dedi.

15 Ağustos tarihinde hükümetle masaya oturacaklarını belirten Akyıldız, "Bu sene toplu pazarlık masasındaki gücümüz 2 milyon 460 bin memurdur. Türkiye'de kamu çalışanlarının Kamu-Sen'e olan güveni ve kamu çalışanları adına yapılan mücadelenin desteklendiğini göstermektedir. Bunun getirdiği sorumluluk ve bilinç içerisinde Kamu-Sen toplu pazarlık masasındaki bilgisini, becerisini ve tecrübesini bu sene çok daha etkin bir şekilde siyasetin karşısına koyacak, kamu çalışanlarını haklarını korumak ve geliştirme için bütün gayretini belirleyecektir" diye konuştu.

Akyıldız, kamu çalışanlarının ekonomik değerlerle ilgili pembe tablo içerisinde olmadığını bilen konfederasyon olarak masaya oturacaklarını ifade ederek, "Bildiğimiz bir gerçek var ülkemizdeki gelir dağılımındaki adaletsizlik bu kadar hiç olmamıştır. Bugün Türk ekonomisindeki gelişmelere baktığımızda ekonomide pay olan söz sahibi olan kesim olarak ele aldığımızda işçinin memnun olmadığını hepimiz biliyoruz. Çiftçi sokaklarda, esnaf sokaklarda, herkes patlama noktasındadır. Kamu çalışanları da 4 yıldır haklarının korunması için ertelemeler yaşamıştır. Girdiğimiz süreçte artık kamu çalışanlarının ertelemeye tahammülü kalmamıştır. Kamu çalışanlarına siyasi iradenin ortaya koyabileceği mazeret de kalmamıştır. Bu yüzden kamu çalışanları ciddi anlamda beklentilerine cevap verecek bir toplu pazarlık süreci yaşamak istemektedir. Bu toplu pazarlık süreci içerisinde kamu çalışanlarının talepleri 2006 yılındaki kayıplarla başlayacaktır" şeklinde konuştu.

Kamu çalışanlarının 2006 yılı kayıplarının mutlaka telafi edileceğini söyleyen Akyıldız, "Bu konuda asla taviz vermeyeceğimizi şimdiden belirtmek isterim. Bir diğer önemli konu, bu kayıplar sadece enflasyonun yükselmesiyle değil, sosyal güvenlikle ilgili uygulamalarla başlayan yüklerle ortaya çıkmaktadır. Meclis, emekli sigortası ve genel sağlık sigortası uygulamasıyla yeni bir kanun hayata geçirecek, ama kazandığımız tüm haklarımız da gasp edilecek. Üniversite hastanelerine müracaat engellendi. O yüzden sakın grip olmayın, antibiyotik vitamin pahalı, parasını alamayacaksınız. Hemen emekli olmayın tazminatınızı yaş haddini aştıktan sonra alacaksınız. Bunlar ya telafi ederler ya hesap verirler. Devlet kamu çalışanlarının maaş ve sosyal haklarını vermek zorundadır. Kamu çalışanları olarak yüzde 59 artış istiyoruz. Sözler verildi, kalem oynatılmadı. Artık tahammülümüz yok. Kamu çalışanlarını haklarını erteleyerek gasp etmeye kalkarlarsa, 15 Ağustos'ta bütün illerde kitlesel basın açıklamalar yapıp bunu duyuracağız. Bütün illerde sivil toplum örgütlerini, kurumları ziyaret edeceğiz. Bildiri dağıtıp, basın açıklamaları yapıp, yürüyüşler gerçekleştireceğiz. 26 Ağustos 2006 tarihinde Ankara'da olacağız. Bu miting dosta güç, düşmana korku verecektir. Siyaseti uyarmak istiyoruz. 26 Ağustos yeni bir sürecin başlangıcı olacak" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title