Haberler

Sakarya İHH ramazan ayında yardım kampanyalarıyla ihtiyaç sahiplerinin yanında olacak

Güncelleme:

Sakarya İhh, ramazan ayı boyunca kentte ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine yönelik kampanyalarını sürdürecek.

Sakarya İHH Başkanı Engin Sezer, yaptığı açıklamada, 29 yıldır olduğu gibi bu ramazan da ihtiyaç sahiplerine, hatırlanmayı bekleyen kimsesizlere ve sıkıntıya düşmüş çaresizlere umut olmak için yola çıktıklarını belirtti.

Salgının etkisiyle ihtiyaç sahiplerinin daha fazla yardıma muhtaç hale geldiğine işaret eden Sezer, şöyle devam etti:

"Bu yıl zekat bağışlarınızla dertlere derman olabilir, bir umut bekleyenlerin yüzünü güldürebilirsiniz. Bayramlık hangi çocuğu sevindirmez ki? Yetimlere bayramlık hediye edebilir, bu bayramı unutamayacakları bir bayrama dönüştürebilirsiniz. Bizler Sakarya İHH olarak sizin adınıza bu sene Arakan'da her gün bin kişi olmak üzere toplamda 30 bin kişiye iftar yemeği ikram edeceğiz. Somali'de yaptırmış olduğumuz Şehit Muhammed Fatih Safitürk Yetimhanesi'nde kalan kız çocuklarına sahur ve Tanzanya'da yaşayan mazlumlar için kumanya dağıtımı gerçekleştireceğiz. Tüm bunların yanında Türkiye dahil 136 ülke ve bölgede iftardan sahura, zekattan kumanyaya bütün insani yardım çalışmalarımız devam edecek. Bir kişinin İftar bedeli 20, bayramlık bedeli 150 ve kumanya bedeli 175 lira olarak belirlendi."

Sakarya içerisindeki çalışmalara da değinen Sezer, geçen yıl 5 bin aileye kumanya dağıtımı gerçekleştirdiklerini, bu sene de en az 3 bin aileye kumanya ve market fişi dağıtımı yapmayı hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Engin Sezer Sakarya İHH Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
title