Haberler

Sakarya Eml'nin Robot Teknolojisinde Büyük Başarısı

Türkiye Genelinde Düzenlenen 2. Robot Yarışmasında, Sakarya Endüstri Meslek Lisesi Öğrencilerinin Sakaryam54 İsimli Robotu Türkiye Birincisi Oldu. Robot Teknolojisinde Büyük Başarı Gösteren Sakarya Eml, Kazandığı Ödüllerle Sakarya'ya Büyük Gurur Yaşattı.

Türkiye genelinde düzenlenen 2. Robot Yarışmasında, Sakarya Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin Sakaryam54 isimli Robotu Türkiye birincisi oldu. Robot Teknolojisinde büyük başarı gösteren Sakarya EML, kazandığı ödüllerle Sakarya'ya büyük gurur yaşattı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü ile Japonya uluslar arası iş birliği ajansı (JICA) Türkiye Ofisi işbirliğinde düzenlenen 2. Robot Yarışması, 27- 28 Şubat tarihlerinde Ankara Başkent Öğretmen Evi'nde yapıldı.

Yurt çapındaki tüm liseler ile ODTÜ, İTÜ ve GAZİ Üniversitelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda devlet ve özel üniversitenin katıldığı yarışmaya Sakarya Endüstri Meslek Lisesi Robot Kulübü, çizgi izleyen robot kategorisinde 3, İstanbul'un Fethi adlı temalı kategoride 1 robot ile katıldı.

193 robotun yer aldığı çizgi izleyen robot kategorisinde, Sakarya Endüstri Meslek Lisesi'nin Sakaryam54, Çita ve Kutal adlı robotları ilk elemeler sonucunda 10 robot arasında bulunarak finale kalmayı başardı. Final yarışmasında Sakaryam54 adlı robot 1., Kutal adlı robot 6. ve Çita adlı robot ise 10. oldu. Sakarya Endüstri Meslek Lisesi'nin Sancak isimli robotu da İstanbul'un Fethi kategorisinde 48 robot içerisinden Türkiye 10.'luğunu elde etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Sakarya Endüstri Meslek Lisesi öğrenci ve öğretmenlerini, kazandıkları başarı nedeniyle tebrik etti.

Sakarya'ya büyük gurur yaşatan yarışmaya Sakarya EML Müdürü Ahmet Özer başkanlığında Sorumlu Öğretmenler Selçuk Coşkun, Nazım Bayrak, Coşkun Odabaş, Gamze Kara, Murat Adıgüzel, Abdullah Gültekin, Onur Kalaycı, Mustafa Yılmaz ile öğrenciler Uğur Korkmaz, Talha Sirek, Semih Kocatürk, Ali Osman Çelik, Günay Üzmez, Hüsame Ertek, Enes Bayrak ve Davut Koç katıldı.

(İÇ-AK) 03.03.2008 15:56 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title