Haberler

Sakarya Definecileri Şok Eden Baskın

Sakarya'nın Pamukova ilçesinde ikinci derece arkeolojik SİT alanında kazı yapan 4 kişinin yanına giden sivil jandarma, ne yaptıklarını sorarak video çekti.

Sakarya'nın Pamukova ilçesinde ikinci derece arkeolojik SİT alanında kazı yapan 4 kişinin yanına giden sivil jandarma, ne yaptıklarını sorarak video çekti. Sivil jandarma ile sohbet ederek kazı yapmaya devam eden kişiler, jandarma ekiplerinin geldiğini görünce şok oldu.

Pamukova Akçakaya Mahallesi'nde ikinci derece arkeoloji SİT alanında kaçak kazı yapıldığı ihbarını değerlendiren Pamukova İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipleri operasyon düzenledi. Alana ilk olarak sivil jandarmalar gitti. Operasyona katılan İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Mustafa Alpaydın, bu anları cep telefonuyla kaydetti. Kaçak kazı yapanların yanına geldiği sırada gülerek Nereden geldiniz diye soran Mustafa Alpaydın, 'İznik'ten' yanıtını alınca Tarih orada, burada ne işiniz var cevabını verdi. Konuştukları kişinin jandarma olduğunu fark etmeyen kişilerin rahat tavırlar sergilediği görüldü. Jandarmanın olay yerine gelmesiyle birlikte kazı yapan kişiler neye uğradıklarını şaşırdı. Ellerindeki kürekleri hemen bırakan kişiler durumu izah etmeye çalıştı. M.S., M.G., İ.Ş. ve C.Y. gözaltına alınırken, kazıda kullandıkları aletlere de el konuldu. 4 kişi ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pamukova Jandarma Sakarya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title