Haberler

Sakarya'dan Kısa Kısa

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SAMEK ve Sosyal Gelişim Merkezi bünyesinde görevli öğretmenlerle ile bir araya geldi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SAMEK ve Sosyal Gelişim Merkezi bünyesinde görevli öğretmenlerle ile bir araya geldi.

Bir otelde, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen programa Başkan Toçoğlu'nun eşi Gönül Toçoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, şube müdürleri ve çok sayıda eğitimci yer aldı.

Toçoğlu, burada yaptığı konuşmada, tüm öğretmenlerin gününü en kalbi duygularla kutladığını söyledi.

SAMEK ve Sosyal Gelişim Merkezlerinde çok ciddi eğitim faaliyetleri yürüttüklerini belirten Toçoğlu, şunları kaydetti:

"Çocuklardan engellilere kadar herkese eğitim sunmaya çalışıyoruz. Hamdolsun bugüne kadar çok büyük bir fedakarlıkla bu işi sürdürdük. Biz güzel hizmetlerle milletimizi buluşturdukça milletimiz de bize sahip çıkıyor ve her dönemde daha büyük bir destekle bizi kendisine hizmet etme fırsatı sunuyor. Bundan sonra da bu anlamda işlerimizi çok ciddi ve gayretli bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Suriyeli kardeşlerimiz de kurumlarımızda eğitim görüyorlar. Çok zor şartlar altında topraklarını terk ettiler. Çocuklar eğitimden mahrum. Ama biz onları hiçbir zaman sığınmacı olarak görmedik, görmüyoruz. Onlar bizim kardeşimiz. Bizim başımıza da elzem bir olay gelseydi onlarda bize aynı kardeşlik duygusuyla sahip çıkacaklardı. Biz de onlara bu kardeşlik duygusuyla sahip çıktık ve sahip çıkmaya da devam edeceğiz. Bu vesileyle gününüzü tekrardan tebrik ediyor, daha nice güzel günleri ailelerinizle mutluluk içerisinde kutlamanızı temenni ediyorum."

Bisikletli söyleşiler başladı

Bisikletliler Derneği Sakarya Şubesi tarafından bisiklet kültürünü yaymak, bisikletli yaşam ve farkındalığını oluşturmak, bisikletli gezginlerin tecrübelerini paylaşmasını sağlamak adına başlatılan bisikletli söyleşilerin birincisi Serdivan Zaman Park'ta gerçekleştirildi.

Söyleşilerin ilk konuğu, 10 aylık yolculuk sonucunda Türkiye'den Hindistan'a bisikletiyle ulaşan Adapazarlı Melike Dede oldu.

Bisikletiyle ziyaret ettiği ülkelerin kültürü, bisikletli yaşamı ve tecrübelerini aktaran Dede, turuyla ilgili detaylı bilgiler vererek uzun tura çıkmak isteyenlere de tavsiyelerde bulundu.

Yaklaşık iki saat süren sunum sonunda Dede, katılımcıların sorularını yanıtladı.

Bisikletliler Derneği Sakarya Şubesi Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcı Mert Atalay, "El birliğiyle meydana getirdiğimiz Sakarya Bisiklet Evinde yerli yabancı bisikletli gezginleri ağırlıyor ve onları Sakaryalılar ile buluşturuyoruz. Buluşmalarımızı söyleşiye çevirerek daha verimli olmasını hedefledik ve bu kapsamda gezgin Melike Dede ile bir araya geldik. Muhteşem turuyla ilgili kıymetli paylaşım ve anlatımları için teşekkür ederiz." dedi.

Atalay, söyleşiye katkı sunup katılanlara ve Serdivan Zaman Park'ın kullanımı konusunda imkan sağlayan Serdivan Belediyesine de teşekkür etti.

Sakarya TSO Başkanı Kösemusul'un mesajı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kösemusul, mesajında, öğretmenlik mesleğinin önemine değinerek şunları kaydetti:

"Hızla gelişen yenidünya düzeninde, değişim ve yenilik kaçınılmazdır. Bu kutsal meslek aynı zamanda ömür boyu bitmeyen bir öğrenciliktir. Sadece bir meslek değil, bir yaşam biçimi, üstelik başka hayatları doğru şekillendirmek için fedakarlık yapmayı gerektiren, bu yüzden de sorumluluğu çok büyük bir yaşam şekli olarak öğretmenlik, insanlık tarihinin en anlamlı mesleğidir. Ürünü insan olan ve bu yüzden de yaptığı işe değer biçilemeyen öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Bir toplumu ulus haline getiren öğretmenlerimize saygılarımı sunuyor, fedakarlıkları için teşekkür ediyorum."

24 Kasım Öğretmenler Günü

Sakarya'da 24 Kasım Öğretmenler Günü törenle kutlandı.

Kentte çeşitli etkinliklerle kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde ilk tören Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda yapıldı.

Eğitim yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve gazilerin katıldığı törende İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, anıtına çelenk sundu.

Töre, tüm eğitimcilerin Öğretmenler Gününü tebrik ederek, başarı diledi.

Kaynak: AA / Güncel

Öğretmenler Günü Zeki Toçoğlu Serdivan Sakarya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title