Haberler

Sakarya'daki patlamaya ilişkin havai fişek fabrikasının 2 sahibinden biri tutuklandı

Güncelleme:

Sakarya'nın Hendek ilçesinde 7 kişinin öldüğü havai fişek fabrikasındaki patlama hakkında gözaltına alınan fabrika sahibi ve MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun tutuklanarak cezaevine gönderilirken, fabrikanın ortaklarından olan 75 yaşındaki babası ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

3 Haziran Cuma günü 11.15 sıralarında Sakarya'nın Hendek ilçesi Yukarı Çalıca mevkiinde bulunan Büyük Coşkunlar Havai Fişek fabrikasında meydana gelen ve 7 kişinin ölümü ile sonuçlanan patlama ve yangın olayı ile alakalı olarak, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile Hendek Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı. Yürütülen soruşturma kapsamında olayın meydana gelmesinde ilk etapta kusur ve ihmali bulunduğu değerlendiren fabrika sorumlu müdürü A.A., fabrika müdürü ve genel usta başı H.A.V., genel usta başı E.Ö. ile iş güvenliği uzmanı A.B. gözaltına alınmış ve daha sonrasında ise Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

FABRİKA SAHİPLERİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Soruşturmanın devamında ise fabrikada görev yapan ve tutuklanan şüpheliler başta olmak 100'ün üzerindeki diğer çalışanlardan alınan beyanların birbirleri ile örtüşmesi ve bir bütün halinde değerlendirildiğinde ise işverenin alınan bütün önlemlere uyulmasını temin etmek, geniş bir kontrol mekanizması kurarak, iş güvenliğini işçinin inisiyatifine ve özenine bırakmadan, tehlikelere karşı bilinçlendirmek, iş disiplinini sağlamak, iş güvenliği malzemelerinin kullanılması yönünde denetim ve gözetim yükümlüğünün de bulunduğu dikkate alındığında söz konusu fabrika sahiplerinin de sorumlu olabileceği değerlendirilerek sabah saatlerinde fabrika sahibi ve MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun ile 75 yaşındaki babası A.R.E.C. gözaltına alınmıştı.

YAŞAR COŞKUN TUTUKLANDI, BABASI SERBEST KALDI

Sağlık kontrollerinden geçirilerek Hendek Adalet Sarayı'na getirilen ve ifade işlemleri tamamlanan fabrika sahibi Yaşar Coşkun tutuklanma, babası A.R.E.C. ise adli kontrol şartıyla serbest kalma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Burada hakim karşısına çıkan Yaşar Coşkun tutuklanarak cezaevine gönderilirken, babası A.R.E.C. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sakarya'daki havai fişek fabrikasının 2 sahibinden biri tutuklandı, diğeri serbest bırakıldıYaşar Coşkun

PATLAMAYLA İLGİLİ TUTUKLU SAYISI 5'E YÜKSELDİ

Öte yandan, dün gece saatlerinde fabrika sorumlu müdürü A.A., fabrika müdürü ve genel usta başı H.A.V., genel usta başı E.Ö. ile iş güvenliği uzmanı A.B.'nin tutuklama kararının ardından fabrika sahibi Yaşar Coşkun'un da tutuklanmasıyla birlikte patlama olayına ilişkin tutuklu sayısı 5'e yükseldi. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim ve Basın Sözcülüğü Bürosu ise yaptığı yazılı açıklamada, soruşturmanın bütün yönleriyle hassasiyetle yürütülmekte olduğunu duyurdu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sakarya Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (21)

YELLOW ROSE:

dozunu kaçırmayın beyler bayanlar patron mutlaka sorumlu tutulmalı ancak bir çok konudan patronun haberi bile olmaz o müdürler ve şeflere dikkat, olayı başka açıdan değerlendirirsek ölenin de yaralının da suçu var güvenlik zafiyeti var ise çalışmamalı devlet mahkemeler bu konuda işçinin arkasında duruyor

4
9
yanıtYanıtla
adil:

Olayı bilmeden konuşma çalışanlar yeni gelen malla ilgili çok tehlikeli patlamak üzere diye defalarca uyarıyor patronlar hiç dikkat almıyor bu vaka cinayet vakasıdır.

yanıt5
yanıt1
vatandaş:

kaç fabrika yönettin, kaç patronla muhatap oldun. Türkiye''de fabrikaların ?''i aile şirketidir. Bu şirketlerin başında patronları sürekli bulunur. Kanunen de patron sürekli mesaisini fabrikada dolduruyorsa alttaki hiçbir müdüre sorumluluk yoktur. Fabrikalarda patronun haberi olmadan kuş uçmaz. Hiç bir müdür patronun bilgisi yada onayı olmadan tuvalete bile gedemez. 30 yılımı geçirdim bu işlerle. En kurumsalda bile patron ne derse o olur.

yanıt0
yanıt0
mrt bzdğl:

patronların hiç bi suçu yok işçiler fabrikada siğara bile içiyolar patron her işçinin başına bide adammı tutsun.

2
8
yanıtYanıtla
Yala:

Kalık yapmayalım alıştınız hepiniz

yanıt0
yanıt0
Reis:

Biraz tutuklu kalki mangiyi cakmasinlar.

9
0
yanıtYanıtla
ALİ:

3-5 AY YATAR ÇIKAR SUS PAYI !! BU KAÇINCI ÖLÜM BU KAÇINCI PATLAMA. . . VİCDANSIZ İNSANLAR HAK HUKUKTAN BASEDİYORSUNUZ AMA SİZİN ZİHNİYETİNİZ BU. .

7
0
yanıtYanıtla
Ada:

SOMAYI UNUTMAYALIM

6
0
yanıtYanıtla
zambak:

kamuoyundaki tepkiyi yoketme hamlesi, sonucu göreceğiz.

6
0
yanıtYanıtla
Ölüm meleği:

Yetmez. Bunların çocukları ifşa etmek gerekiyor bunlar anca bundan anlar.

3
1
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title