Haberler

Sakarya'da Yerel Yönetimler

Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, '10 Bin Kişiyle Yüz Yüze' Görüşmek İçin Başlattığı Ziyaret Turlarının Erenler Durağında Havai Fişekler ve Meşalelerle Karşılandı. Küpçüler'de Kahvehane Toplantısına Katılan Başkan Duran İçin Toplanan Kalabalık Kahvehaneye Sığmadı.

Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, '10 Bin Kişiyle Yüz Yüze' görüşmek için başlattığı ziyaret turlarının Erenler durağında havai fişekler ve meşalelerle karşılandı. Küpçüler'de kahvehane toplantısına katılan Başkan Duran için toplanan kalabalık kahvehaneye sığmadı.

Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, 10 bin kişiyle yüz yüze görüşmek için başlattığı ziyaret turlarını sürdürüyor. Erenler beldesi Küpçüler Mahallesi'nde kahvehane toplantısına katılan Başkan Duran'ı mahalleli gençler havai fişek gösterileri ve meşaleler yakarak karşıladı. Kahvehaneye alkışlar arasında giren Başkan Duran, gösterilen ilgiye teşekkür etti.

Konuşmasında Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarından söz eden Başkan Duran, "Biz 13 yıldır bu görevi sürdürebiliyorsak, bu sizlerin sayesindedir. Buraya sizlerin hizmetkarı olduğumu söylemek için geldim. Erenler, yeni yapılacak alışveriş merkezi, 5 yıldızlı otel ve Sakarya Nehri Doğal Park çalışması ile şehrin yıldızı parlayan bölgelerinden biri olacak" dedi.

Toplantıda Erenler'in sorunlarını ileten vatandaşların taleplerini dikkatle dinleyerek not alan Başkan Duran, sorunları el birliği ile aşacaklarını kaydetti. Kahvehane toplantısında besihane sahipleri Mahalli Çevre Kurulu kararı doğrultusunda besihanelerin kaldırılması nedeniyle mağdur olduklarını belirterek Başkan Duran'dan yardım istedi. Alınan kararın yasa gereği olduğunu vurgulayan Başkan Duran, "Mahalli çevre kurulu yasa gereği Büyükşehir Belediyesi'ne gereğinin yapılması için talimat veriyor. Büyükşehir Belediyesi de ilçe ve ilk kademe belediyelerine aynı talimatı iletiyor. Durum bundan ibarettir. Yasalara uymak durumundayız. Ancak besihane sahiplerinin sıkıntılarının aşılması için Büyükşehir Belediyesi olarak Ticaret Borsası ve Tarım İl Müdürlüğü ile birlikte hür türlü ortak çalışmaya gireriz" diye konuştu.

Toplantıda bazı vatandaşlar, Küpçüler Mahallesi'nin sembolü olmak üzere Başkan Duran'dan büyük bir küp istedi. Duran, bu isteği en kısa zamanda yerine getireceklerinin sözünü verdi.

(İÇ-AK)

01.04.2007 16:26 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title