Haberler

Sakarya'da Turizm Haftası Etkinlikleri

Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Hedeflerinin Turist Sayısını ve Turizm Gelirlerini Artırmak Olduğunu Söyledi.

Sakarya Valisi Hüseyin Atak, hedeflerinin turist sayısını ve turizm gelirlerini artırmak olduğunu söyledi.

Turizm haftası nedeniyle İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen panelde konuşan Vali Hüseyin Atak, turizm sektörüne gerekli ağırlığı vereceklerini kaydetti.

Atak, hedeflerinin turist sayını ve turizm gelirlerini artırmak olduğunu belirterek, "Ülke ekonomisi ve ödemeler dengesi açısından turizm gelirlerinin çok önemli bir işlevi var. Turizm sektörüne gerekli ağırlığı vereceğiz. Turizm son derece hassas ve nazik bir olaydır. En ufak bir olayda insanların etkilenmesi ve ülkemize gelen turistlerin rezervasyon iptali yaptırması ihtimaller dahilindedir. Bu açıdan huzur ve asayişi bozacak hiçbir olaya asla müsaade etmememiz gerekmektedir" dedi.

Turizmin ülke genelinde yaygınlaştırılmasında öğrencilere büyük rol düştüğünü ifade eden Atak, "Turizm bilincinin geliştirilmesi için her şeyden evvel, öğrencilerimizin bu amaçla bilinçlendirilmesi ve onlara turizm şuurunun verilmesi gerekmektedir. Bu konuda değerli öğretmenlerimize önemli görevler düşmektedir. Dünya harikası göllerden biri olan Sapanca Gölü'nün etrafına yeni yeni oteller yapılmakta, burada da dışarıdan gelen turistleri ağırlamamız imkan dahiline gelmektedir. Taraklı evleri ilimiz turizmi açısından önemli bir gelişmedir. Sağlık ve termal turizm açısından ilimiz yine önemli bir noktadadır. Bunların hep birlikte üzerine düştüğümüzde ve gereken ağırlığı verdiğimiz takdirde ilimizde turizmin hak ettiği konuma geleceğine inanıyorum" diye konuştu.

(İÇ-AK)

16.04.2007 16:53 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title