Haberler

Sakarya'da Terör Örgütü Operasyonları

Sakarya'da terör örgütlerine yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 28 şüpheliden 11'inin tutuklandığı bildirildi.

Sakarya'da terör örgütlerine yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 28 şüpheliden 11'inin tutuklandığı bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, terör örgütlerinin deşifre edilmesi ve eylemlerinin önlenmesinin amacıyla 2-19 Mart'ta kent genelinde operasyonlar düzenlendi.

Bu kapsamda Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/FDY) yönelik operasyonlarda, 17 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 7 şüpheli tutuklanırken, 1'i savcılıkça, 7'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 2 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri sürüyor.

Bu arada DEAŞ, El Nusra, El Kaide, Heyet Tahrir Şam terör örgütlerine yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 6 şüpheliden adliyeye sevk edilen 2'si tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartıyla salıverildi. Gözaltında bulunan 1 şüphelinin işlemleri ile firari olan 2 kişiyi yakalama çalışmaları sürüyor.

Öte yandan PKK/KCK terör örgütüne yönelik operasyonda yakalanan 4 şüpheliden 2'si tutuklanırken, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. THKP/C soruşturması kapsamında gözaltına alınan 1 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri sürüyor.

Böylece 2-19 Mart tarihlerindeki operasyonlarda gözaltına alınan 28 şüpheliden 11'i tutuklandı.

Kaynak: AA / Güncel

Sakarya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title