Haberler

Sakarya'da Fetö/pdy Davası

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan 10'u tutuklu 41 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan 10'u tutuklu 41 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesince, özel olarak hazırlanan Ferizli Spor Salonu'nda yapılan duruşmaya, tutuklu sanıklar, bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı.

Sanıkların savunmaları ve tanıkların beyanlarının alınmasının tamamlanmasının ardından, cumhuriyet savcısı görüşünü açıkladı.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini ve dosyadaki eksik belgelerinin tamamlanmasını talep etti.

Söz alan sanık avukatları, savcının tutukluluk halinin devamına ilişkin mütalaasına katılmadıklarını, suçlamaları kabul etmediklerini, müvekkillerinin savunmalarına katıldıklarını belirterek, sanıkların tahliyesini ve beraatını talep etti.

Daha sonra söz verilen sanıklar, savcının mütalaasına katılmadıklarını, avukatlarının savunmalarına katıldıklarını belirterek, tahliye ve beraatlarını istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, "ByLock" yazışma içeriğinin İl Emniyet Müdürlüğünden istenmesi için müzekkere yazılmasına, 6 sanığın tutukluluk halinin devamına, 4 sanığın ise adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

İddianameden

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, aralarında KHK ile ihraç edilen doktor, diş hekimi, eczacı, hemşire, ebe, sağlık, radyoloji ve laboratuvar teknisyeni, tıbbi sekreter, mühendis, şoför, imam, işçi ve sağlık memurunun da yer aldığı 10'u tutuklu 41 sanık hakkında, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan, 7 yıl 6 aydan on beşer yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede, şüphelilerin Sakarya Kamu Hastaneler Birliği kurumlarında çalışırken FETÖ/PDY ile irtibatlı olmaları nedeniyle açığa alındıkları ve KHK ile ihraç edildikleri belirtilerek, "FETÖ/PDY'ye üye oldukları"ndan bahisle haklarında suç duyurusunda bulunulduğu ve soruşturma açıldığı belirtildi.

Şüphelilerin, savunmaları, ele geçirilen dijital materyal, kitap, dergiler, dernek ve sendika üyeliklerine dair yazılar, Bank Asya hesap hareketleri ve "ByLock" tutanakları incelendiğinde, süreklilik, çeşitlilik ve yoğunluk arz eden eylemleriyle FETÖ/PDY ile organik bağlarının olduğu aktarılan iddianamede, hiyerarşiye dahil olmak suretiyle "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak" suçunu işlediklerinin anlaşıldığı ifade edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Ferizli Sakarya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title