Haberler

Sakarya'da drenaj kanalları için temizlik mesaisi başladı

Güncelleme:

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında çiftçi için büyük olumsuzluklara yol açan kapalı drenaj kanallarının açılması için temizlik mesaisine başladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında çiftçi için büyük olumsuzluklara yol açan kapalı drenaj kanallarının açılması için temizlik mesaisine başladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığınca ilk olarak Hendek ve Adapazarı ilçelerinde Aşağıçalıca, Çaltıcak, İkizcemüslim, Acıelma, İkizceosmaniye mahallelerinde başlayan çalışmalar, ilerleyen günlerde diğer ilçelerde devam edecek.

Şehrin tamamında toplam 800 kilometre uzunluğundaki drenaj kanallarında, mahsullerin

su altında kalmaması için yoğun mesai yürütülüyor.

Kapanan drenaj kanalları, bakım ve onarımdan geçirilip kontrol ediliyor.

Başkan Yüce'ye teşekkür

İkizcemüslim Mahalle Muhtarı Murat Turan, çiftçinin yanında olan herkese teşekkür ederek, "Çalışmalar sayesinde kışın yoğun yağış zamanlarında tarlalarımız sular altında kalmayacak ve

önümüzdeki sene ektiğimiz ekin daha kaliteli olacak." ifadelerini kullandı.

Bir ülkenin kalkınmasının üretimden geçtiğine işaret eden Acıelmalı Mahalle Muhtarı Fikri Sezer, şunları kaydetti:

"Özellikle tarımsal üretim hayati önem taşımaktadır. Tarımsal üretimde verimliliği arttıracak drenaj temizliği çalışmalarının sadece mahallemde değil, şehir genelinde bu kadar önem verilerek başlamasından dolayı oldukça mutluyum. Her zaman yanımızda olan, çiftçinin sorunlarını can kulağıyla dinleyen Ekrem Yüce başkanımıza saygılarımı arz ederim."

Kaynak: AA / Güncel

Adapazarı Haberler

Bakmadan Geçme

İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title