Haberler

Sakarya'da çekiciyle üzerinden geçtiği kişiyi öldüren sanığa müebbet

Sakarya'da, tartıştığı otomobil sürücüsünü çekiciyle ezerek öldüren sanık, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Sakarya'da, tartıştığı otomobil sürücüsünü çekiciyle ezerek öldüren sanık, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Sakarya 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında, 16 Aralık 2018'de maktul Feyzi Mumlu'yu çekiciyle ezerek öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu yargılanan sanık Hakan Karatiken'e "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verildi.

Mahkeme heyetince hazırlanan gerekçeli kararda, olay günü 3 arkadaşıyla iş yerinde alkol alırken bir aracın çekilmesi gerektiği şeklinde telefon gelmesi üzerine sanık Karatiken'in alkollü olduğu halde aracı çekmek için iş yerinden ayrıldığı kaydedildi.

Sanığın iş yerinden geri geri çıkarken çekicinin Mumlu'nun otomobilinin önüne çıkmasından dolayı maktulün kornaya bastığı belirtilerek, "Maktulün sanığa yönelik herhangi bir hakaret, tehdit ya da haksız bir eylemi olmamasına rağmen sanığın birlikte alkol aldığı üç kişinin Mumlu'nun yanına geldikleri ve darbetmek istedikleri ancak maktulün eşi Sibel Mumlu'nun Feyzi Mumlu'yu aracın içine çekmesinden sonra maktulün aracını sürmeye devam ettiği ve olay yerinden ayrıldığı anlaşılmıştır." ifadesi kullanıldı.

Sanığın maktulü takip etmeye başladığı, yolda sıkıştırdığı, korna çaldığı, bazen önlerine kırdığı ve selektör yaptığına değinilerek, sanık Karatiken'in ilk olay yerinden yaklaşık 17 kilometre sonra çekiciyle Mumlu'nun otomobiline vurarak durdurduğu aktarıldı.

Bunun üzerine Mumlu'nun otomobilinden indiği, bu sırada sanığın geri geri gelerek vurmasıyla maktulün çekicinin arka kısmına yüz üstü düştüğü kaydedilerek, "Daha sonra Mumlu'nun kalktığı ve çekicinin önüne geçtiği, el kol hareketi yaparak 'Ne yapıyorsun?' diye bağırdığı, bu sırada sanığın kasti şekilde maktulün üzerinden çekici kamyonet ile geçerek öldürdüğü, sanığın eyleminin sabit olduğu, cezalandırılması gerektiği anlaşılmış olup bu yönde hüküm tesis edilmiştir." denildi.

Sanığın eylemini gerçekleştirdikten sonra yaralı olduğunu düşünse bile Mumlu'yu olay yerinde bırakarak kaçması ve olay saatinde yaklaşık 200 promil alkollü olmasının bir bütün halinde değerlendirildiğinde Karatiken'in eyleminin kasıtlı olarak gerçekleştirdiğinin anlaşıldığı belirtildi.

Mumlu'yu olay yerinde bırakarak kaçması ve sonrasındaki hareketleri nazara alındığında sanık hakkında takdir indirimi uygulanmadığı vurgulanan gerekçeli karada, sanığın Feyzi Mumlu'ya yönelik "kasten öldürme" suçundan dolayı müebbet hapisle cezalandırılmasına ve tutukluluk halinin devam etmesine hükmedildiği ifade edildi.

Arifiye 4. Sanayi Bölgesi'nde 16 Aralık 2018'te 54 FS 512 plakalı otomobilin sürücüsü Feyzi Mumlu (38) ile 54 ED 656 plakalı çekici sürücüsü Hakan Karatiken arasında tartışma çıkmış, daha sonra olay yerinden 15-20 kilometre uzaklıktaki Geyve ilçesi Şerefiye Mahallesi mevkisinde Karatiken, aracıyla otomobil sürücüsünü ezmişti.

Sağlık ekiplerince Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Mumlu, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Sakarya Aralık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title