Haberler

Sakarya'da Ballıkaya Barajı Yapımı

Devlet Su İşleri (DSİ) ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından, Sapanca Gölü'ne alternatif içme suyu kaynağı oluşturmak amacıyla Akyazı ilçesinde yapımı devam eden baraj inşaatında gövdenin yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, yaptığı yazılı açıklamada, 200 milyon metreküplük kapasiteye sahip olacak Ballıkaya Barajı'nın, Sapanca Gölünün kapasitesinin iki katı olduğunu söyledi.

Projenin paydaşı olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini aktaran Keleş, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Baraj gövde yapısı bu yıl tamamlanıyor. Arıtma tesisi ve isale hatları için de gerekli proje çalışmaları başlıyor. DSİ Genel Müdür Yardımcıları Türkay Özgür ve Bülent Selek başkanlığındaki toplantıya İSU Genel Müdürü İlhan Bayram ile katıldık. Baraj gövdesinin bu yıl içerisinde tamamlanacağını söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra barajdaki suyu iletecek hatlarla alakalı da önemli bir gelişme yaşandı. Proje kapsamında inşa edilecek arıtma tesisi ve isale hatları için gerekli projelendirmeler de yapılacak. Projenin paydaşı olarak Ballıkaya Barajı'nın bir an önce hizmete alınması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz."

Yürütülen çalışmalarla şehrin önemli bir su potansiyeline kavuşacağını vurgulayan Keleş, Akçay ve Ballıkaya barajlarının yapımının sürdüğünü, Çamdağı Barajını da inşa etmeyi planladıklarını bildirdi.

Keleş, şunları kaydetti:

"Tüm yatırımlarımızın tamamlanmasıyla şehrimizin dört bir tarafı içilebilir su kaynaklarıyla çevrilmiş olacak. Başta Ballıkaya Barajı olmak üzere yatırımlarımıza verdiği desteklerden dolayı Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'na çok teşekkür ediyoruz. Akyazı'da inşa edilen Ballıkaya Barajı, 200 milyon metreküp potansiyele sahip olacak. Proje özellikle Hendek, Akyazı ve Karapürçek ilçelerine tek bir yapıdan su sağlanacak. Proje sayesinde Sapanca Gölü üzerindeki kullanım baskısı da azalacak. Tüm çalışmaların tamamlanmasıyla Sakarya'nın 50-100 yıllık içmesuyu geleceği garanti altına alınmış olacak."

Kaynak: AA / Güncel

Rüstem Keleş Sapanca Akyazı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title