Haberler

Sakarya'da 65 bin kişiye koronavirüs aşısı yapıldı

Güncelleme:

Sakarya'da 65 bin kişiye koronavirüs aşısı yapıldı

SAKARYA'da, 14 Ocak'tan bu yana 65 bin kişiye koronavirüs aşısı yapıldı. Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Selin Tunalı Çokluk, aşılama çalışmalarının devam ettiğini belirterek, vatandaşlara aşı yaptırmaları çağrısında bulundu.

Sakarya'da, 14 Ocak'tan bu yana aralarında sağlık çalışanlarının da bulunduğu yaklaşık 65 bin kişiye aşı yapıldı. Bazı sağlık çalışanlarına ikinci doz aşıların yapılmaya başlandığını belirten Uzm. Dr. Selin Tunalı Çokluk, Sakarya'da 14 Ocak itibari ile İl Sağlık Müdürümüzün ilk aşıyı olmasıyla aşılama çalışmalarımız başladı. İlk etapta aşılama sağlık çalışanları ile başladı. Daha sonra 90 yaş üstü ve aşamalar şeklinde ilerleyerek 65 yaşa kadar indik. Şu anda 65 yaş üzeri vatandaşlarımız için aşı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sakarya'da yaklaşık 65 bin vatandaşımız aşılanmış durumda. Hala aile sağlık merkezlerimizde ve hastanelerimizde aşılama çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca evde sağlık hizmeti alan vatandaşlarımız için İlçe Sağlık Müdürlüğünce evlere giderek açılama çalışmalarına devam ediyoruz dedi.

AŞI DANIŞMA HATTI KURULDU

Vatandaşların sorun yaşamamaları için Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde 'Aşı Danışma Hattı' oluşturduklarını söyleyen Selin Tunalı Çokluk, İlimizde Aşı Danışma Hattı oluşturduk ve vatandaşlarımız herhangi bir sorun yaşamaları halinde sorunlarını buraya iletebiliyorlar. Biz de her türlü sorunlarını çözmeye çalışıyoruz diye konuştu.

'AŞI BAĞIŞIKLIK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ' Aşının bağışıklık sistemi için oldukça önemli olduğunu ifade eden Selin Tunalı Çokluk, şöyle konuştu

Aşı bağışıklık için çok önemli. Bu hastalığın bulaşıcılığının çok yüksek olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu nedenle toplum bağışlılığını bir an önce sağlamamız gerekiyor ki; hastalığın bize zarar vermesini önleyebilelim. Normal hayatımıza daha rahat bir şekilde ulaşabilelim. Tabi ki maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyalım. Bunun için vatandaşlarımız randevularını alarak sağlık merkezlerimize gelebilirler. Bizim günde yaklaşık 17 bin kapasiteli aşılama randevularımız var. Vatandaşlarımızın randevu konusunda herhangi bir sorun yaşayacağını düşünmüyorum. 182, MHRS ve E-Nabız üzerinden randevularını alabilirler. Ayrıca herhangi bir sorun yaşarlarsa Aşı Danışma Hattı aranarak sorunlarının çözülmesine yardımcı olabiliriz. Aşılarımızı en kısa sürede tamamlayalım ki sağlıklı günler bizimle olsun.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

İl Sağlık Müdürlüğü Sakarya Haberler

Bakmadan Geçme

Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title