Haberler

Sakarya: Çip Takılan Mersin Balıkları Karadeniz'e Bırakıldı

Sakarya'nın Karasu İlçesi'nde Balıkçıların Ağlarına Takılan 2 Adet Mersin Balığı, Üzerlerine Özel Çip Takıldıktan Sonra Tekrar Karadeniz'e Bırakıldı.

Sakarya'nın Karasu İlçesi'nde balıkçıların ağlarına takılan 2 adet mersin balığı, üzerlerine özel çip takıldıktan sonra tekrar Karadeniz'e bırakıldı.

Karasu İlçesi Yenimahalle'de 2 mersin balığı balıkçı ağlarına takıldı. Balıkçılar tarafından bulunan mersin balıkları Yenimahalle Muhtarı ve aynı zamanda Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Sezer'e teslim edildi. Yakalanan balıkları koruma altına alan muhtar Sezer, durumu İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Devrim Memiş'e bildirdi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serap Ustaoğlu, Trabzon Su Ürünleri Araştırma Merkezinden Dr. Mustafa Zengin ve öğrencilerle birlikte ilçeye gelen Doç. Dr. Devrim Memiş, balıkları inceledi. Yapılan incelemede balıklardan birinin "kodalburun" olarak adlandırılan 40 santimetre uzunluğunda ve 490 gram ağırlığında doğal mersin balığı olduğu, diğerinin ise iki yıl önce İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından Sakarya Nehri'ne bırakılan 53 santimetre uzunluğunda 658 gram ağırlığında markalı mersin balığı olduğu tespit edildi. Doku örnekleri alınan mersin balıklarına, avlanmamaları ve inceleme yapılması için özel çip takıldı. Mersin balıkları daha sonra Karadeniz'e bırakıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title