Haberler

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı

Sakarya Büyükşehir Belediye başkanı Zeki Toçoğlu, il genelinde trafikten dolayı işine geç kalan kimsenin olmadığını ve bu yüzden trafik sorununun olmadığını belirtti.

Sakarya Büyükşehir Belediye başkanı Zeki Toçoğlu, il genelinde trafikten dolayı işine geç kalan kimsenin olmadığını ve bu yüzden trafik sorununun olmadığını belirtti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı'nda bir konuşma yapan Toçoğlu, yeni ilçe terminalle inşa ettiklerini ve trafik konusunda çeşitli düzenlemeler yaptıklarını ifade etti.

Düzenleme konusunda kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Toçoğlu, şunları söyledi:

"Ulaşımla ilgili sorunlardan bahsedenler, yaptığımız düzenlemeleri eleştirenler var. Bakın Sakarya'da her beş kişiden biri araç kullanıyor. Tabii ki şehir içi trafik yoğunlaşıyor. Bunun için bazı düzenlemeler yaptık. Mesela önceden şehir merkezinden stada nasıl gidilir diye soruluyor ve sonra tarif edilince alay konusu oluyordu. Şimdi tarif ediyorum. Yeni Cami'den çıkın, bulvardan sola dönün kendinizi stadın önünde bulursunuz. Bunun neresi kötü. Mevcut şartlara göre en iyi alternatifleri ortaya koyuyoruz. 36 tane otobüs aldık, körüklüler çalışıyor. Bu şehirde, trafikten dolayı sabah işine geç kalan yok. O yüzden aslında trafik sorunumuz yok. Fakat biz yine yapılması gerekenleri yaptık ve yapacağız. Örneğin şimdi kavşak düzenlemeleri yapacağız."

Toplantıda Gar meydanıyla ilgili olarak görüşülen madde konusuna değinen Toçoğlu, "Gar Meydanı'ndaki sorun, kamulaştırma olmadan çözülebilseydi daha iyiydi. Zira kamulaştırmaya vereceğimiz para da milletin parası. Fakat bu noktaya gelindi. Şimdi elimizde belli miktar para olsun diye kredi kullanacağız. Gar Meydanı ile ilgili süreç devam edecek" diye konuştu.

Toçoğlu, Sakarya'da iyi niyetli çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bu şehir elbette ki hepimizin. Fakat bu şehirde iş yapmak gerçekten zor. Yaptığımız her işe muhalefet olsun diye muhalefet edenler var. Yapılan eleştiriler gerçekçi olması lazım. Hep beraber şehir aidiyeti oluşturmamız lazım. Fakat 365 gün hep olumsuzluk görenler var. Yapılan her işe muhalefet etmek doğru değil. Herkesin bildiği gibi yeni terminalimiz hizmete açıldı. Gerçekten önemli bir yatırım oldu. Tekrar hayırlı olsun. Şimdi Güney Terminalle ilgili sorular soruluyor. Biz orayı aslında satabilirdik. Fakat orasını Afet Koordinasyon Merkezi olarak yapmayı planlıyoruz. Bütün acil durumların yönlendirildiği, kontrol edildiği bir merkez haline getirmeyi planlıyoruz. Çalışmalarımız sürüyor. Kuzey Terminalle ilgili şu anda bir tasarrufumuz yok."

Öte yandan toplantıda, toplam 55 madde görüşülürken kabul edilen 49 maddeye göre, Gar Meydanı'nda bulunan sekiz parselin istimlak bedeli olarak, İller Bankası'ndan 15 milyon liralık kredi alınması için Toçoğlu'na ve encümene yetki verildi. Görüşülen maddelerden 39 tanesi meclis üyeleri tarafından kabul edilirken, kalan 16 madde görüşülmek üzere komisyonlara havale edildi.

- SAKARYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title