Haberler

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu Açıklaması

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 2023 yılına kadar 1,8 milyar lira tutarında altyapı yatırımı hayata geçireceklerini bildirdi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 2023 yılına kadar 1,8 milyar lira tutarında altyapı yatırımı hayata geçireceklerini bildirdi.

İstişare ve değerlendirme toplantısında bürokratlarıyla bir araya gelen Toçoğlu, hep birlikte çok iyi çalışmalara imza attıklarını söyledi.

Toçoğlu, 8 yılda altyapıya 1 milyarlık yatırım gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Şehrimizi içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon ağlarıyla donattık. Arıtma tesisleri inşa ettik. Barajlar inşa ediyoruz. HES'ler kazandırıyoruz. 8 yılda üstyapıya yaptığımız yatırım ise 1 milyar 150 milyon lira. İlçelerimize yeni yaşam alanları, meydanlar, parklar kazandırdık. Yeni duble yollar, bulvarlar ve köprüleri hizmete aldık. Sosyal Gelişim Merkezleri inşa ettik. Kültür sanat alanında yeni mekanlar kazandırdık. 8 yılda attığımız asfalt 2,6 milyon ton. Şimdi daha fazla çalışarak Sakarya'ya hizmete devam. Her gün işe gelirken bu şehre ne katabiliriz, insanımıza nasıl hizmet edebiliriz, kaliteyi nasıl yükseltiriz diye güne başlıyoruz. Bundan sonra çok daha gayretli ve azimli çalışma içerisinde olmalıyız. Biz hem SASKİ hem de Büyükşehir olarak çok sayıda çalışmaya ve projeye imza attık. 2023 yılına kadar altyapıda hayata geçireceğimiz yatırımın toplam bedeli ise 1,8 milyardır liradır."

Toçoğlu, üstyapıda da önemli bir aşama kaydettiklerini, göreve geldikleri ilk gün yapısal dönüşümle işe başladıklarını ifade ederek, ulaşımda büyük önemi bulunan yeni duble yolları, bulvarları, köprüleri hizmete aldıklarını, örnek dönüşüm projeleri gerçekleştirdiklerini aktardı.

Türkiye'nin 2019 yılında çok ciddi bir seçim ile karşı karşıya kalacağını dile getiren Toçoğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye tarihinde ilk defa bir seçimde, yeni sistem ile karşı karşıya olacak. Bir yandan çok ciddi çalışmaları sürdürürken, diğer yandan da halkımızın gönlüne girme çalışmalarımızı sürdürmemiz gerekmektedir. Yeni bir heyecan ve sinerji ile bunu daha yukarıya taşımamız lazım. Gönüllerde hoş seda bırakabilmek için önümüze bakarak devam etmeliyiz. Bugüne kadar ne yapmışsak üstüne koyarak çalışmalarımızı sürdürmeliyiz."

Kaynak: AA / Güncel

Zeki Toçoğlu Sakarya Türkiye HES Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title