Haberler

Sakarya: Beriköy Projesi'nde 2. Etap Konutların Temeli Atıldı

- Sakarya'nın Söğütlü İlçesi'nde Beriköy Projesi Kapsamında 8 Konutluk 2. Etabın Temeli, Düzenlenen Törenle Atıldı.

- Sakarya'nın Söğütlü İlçesi'nde Beriköy projesi kapsamında 8 konutluk 2. etabın temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Yaşanabilir Ortamlar Yaratma Vakfı (YAY) ve Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı ile Habitat For Humanity İnternational ortaklığında, göç ve afet sonrası yapılanma ve konut sorunlarına çözüm sunmayı amaçlayan Beriköy projesi kapsamında yapılacak 8 konutun temeli, Küçük Söğütlü Köyü'nde atıldı.

Törende konuşan Sakarya Valisi Nuri Okutan, geçmişte depremde zarar gören vatandaşların önce devlet, daha sonra da sivil toplum örgütleri ve vatandaşların kendi aralarında yardımlaşmasıyla ayakta kaldığını ifade etti. Daha önce Beriköy Projesi kapsamında 8 konutun hak sahiplerine teslim edildiğini kaydeden Okutan, Beriköy'ün önemli bir proje olduğunu söyledi.

Konutların bir an önce bitirilip teslim edilmesi için Valilik, Söğütlü Kaymakamlığı ve belediye tarafından alt yapı ve çevre düzenlemesine gerekli desteğin verileceğini kaydeden Okutan, depremlerde acıları bir daha yaşamamak için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini de sözlerine ekledi.

YAY Vakfı Başkanı Rukiye Devres Ünver ise yaptığı konuşmada, depremde zarar gören vatandaşlara yardımcı olmak için başlattıkları projede 8 konut yaptıklarını belirterek, "Bugün de 8 konutun temelini atıyoruz. Projedeki hedefimiz 50 konutu bitirmektir" dedi.

Daha sonra 8 konutun temeli, Vali Okutan, vakıf başkanı Ünver ve sponsor firmalarının katılımıyla atıldı.

(İÇ-AK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title