Haberler

Sakarya Bakan Akdağ'dan Bir Günlük Grevle İlgili "Ortada İdeolojik Tavır Var"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Valiliği ziyareti sırasında, Meclis'teki bütçe görüşmelerinin son gününde sağlık çalışanları başta olmak üzere kamu çalışanları eylemiyle ilgili bir soruda, tepkinin ideolojik olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Valiliği ziyareti sırasında, Meclis'teki bütçe görüşmelerinin son gününde sağlık çalışanları başta olmak üzere kamu çalışanları eylemiyle ilgili bir soruda, tepkinin ideolojik olduğunu söyledi. İdeolojik yapıya sahip kişilerin çalışanlar adına eylem yaptığını belirten Bakan Akdağ şunları söyledi:

"Sağlık sendikalarının öncülük yaptığı söylenemez. İdeolojik tavrı çok bariz olan bir sağlık sendikası öncü oldu diyebiliriz. Türkiye'de şu anda sağlık hizmetlerinde 1'inci sıradaki sendika, 2'nci sendika bunlar hiç böyle bir şeye kalkışmadılar. Çok açık konuşuyorum belli örgütlerle işbirliği yapan, belli örgütlerle hareket eden, ideolojik bir tavır içerisine giren Ergenekon'un sözcülüğünü yapan bir takım kesimler sağlık mensuplarının hakkını aramak kisvesi altında bir takım eylemler yapmaya çalıştılar. Buna sağlık çalışanlarının grevi ya da memurların grevi felan deniyorsa; hayatımız Sakarya'da ne kadar etkilendi? Hemen hemen hiç etkilenmedi.

Grev değil de gösteri yapıyorlar diyelim. Az sayıda ideolojik yapıya sahip kişi gösteri yapıyorlar, bu gösterileri ısrarla bir araya gelerek yapıyorlar. Mesela sağlık adına grev yapıyoruz dediklerinde, meydana çıkanların yarısından fazlası zaten sağlıkçı değil. Mühendisler adına grev yapıyoruz dediklerinde de aynı kişiler ortaya çıkıyor. Öğretmenler adına grev yapıyoruz dedikleri zaman da aynı kişiler ortaya çıkıyor. Ortada ideolojik bir tavır var. Ama memurların ya da diğer kamu çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi, çalışma şartlarının iyileştirilmesi; tabii ki bu hususta bize gelecek her talebe açığız, bu güne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da çalışanlarımıza daha iyi imkanlar sunmaya gayret edeceğiz. Bu da Türkiye'nin istikrarıyla ilgili, Türkiye'nin gelişmesiyle ilgili, Türkiye'de huzur ve sükunun olmasıyla ilgili. Yani o 'grev yapıyoruz' diyenler; İmralı'daki tutuklunun, caninin de serbest bırakılmasını ertesi gün istiyorlar. Açtıkları pankartlara bakın; neler neler var. Dolayısıyla bunu sağlık çalışanının hak araması gibi yorumlamamak lazım

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title