Haberler

SAKARYA ALKOLLÜ SPOR OTOMOBİL SÜRÜCÜSÜNÜN SERBEST KALMASINA TEPKİ

SAKARYA'nın Sapanca ilçesinde, geçen yıl eylül ayında alkollü spor otomobil sürücüsünün aracına çarpması sonucu Osman Nuri Şıkkibar (30) yaşamını yitirirken, dava kapsamında olay yerinde keşif yapıldı.

SAKARYA'nın Sapanca ilçesinde, geçen yıl eylül ayında alkollü spor otomobil sürücüsünün aracına çarpması sonucu Osman Nuri Şıkkibar (30) yaşamını yitirirken, dava kapsamında olay yerinde keşif yapıldı. Şıkkibar ailesinin avukatı Nihan Sayın Yavuz alkollü spor otomobil sürücüsünün 40 gün cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilmesinin akıllara soru işareti getirdiğini söyledi. Geçen yıl 9 Eylül günü Şehit Cevdet Koç Caddesi üzerinde meydana gelen trafik kazasında, mahallede bulunan evine gitmek için sola dönüş yapan Osman Nuri Şıkkibar yönetimindeki 54 AAZ 723 plakalı otomobile, arkadan gelen Fatih Can Uzuner yönetimindeki 41 FU 198 plakalı spor otomobil çarptı. Kazada, Osman Nuri Şıkkibar, Fatih Can Uzuner ile spor otomobilde bulunan Bertun A. yaralandı. Osman Nuri Şıkkibar hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kaza sonrası Fatih Can Uzuner tutuklanırken, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Fatih Can Uzuner hakkında 'Bilinçli Taksirle Adam Öldürme' suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

OLAY YERİNDE KEŞİF YAPILDI

Bugün, kaza yerinde mahkeme hakimi tarafından kazanın nasıl meydana geldiğinin keşfi yapıldı. Yapılan keşif tutanağa geçirilirken, Şıkkibar'ın ailesi ayakta durmakta zorlandı. Keşif sırasında kazada hayatını kaybeden Osman Nuri Şıkkibar'ın annesi, babası, kardeşi, eşi ve avukatları Nihan Sayın Yavuz ile kazada ölüme sebebiyet veren sürücü Fatih Can Uzuner'in avukatı Fatih Özer hazır bulundu. Keşif sırasında Sapanca-İzmit yolu polis bariyerleri ile kapatıldı. Sürücüler alternatif güzergahlara yönlendirilirken, yoğun güvenlik önlemleri alındı. Keşfin bitmesinin ardından bariyerler kaldırılarak yol ulaşıma açıldı. Keşif çalışmaları sırasında Şıkkibar'ın annesi gözyaşlarına boğulurken, yakınları tarafından sakinleştirildi.

'BU KAZAYI BİR KAMYON ŞOFÖRÜ YAPMIŞ OLSAYDI HALA CEZAEVİNDE OLACAKTI'

Şıkkibar ailesinin avukatı Nihan Sayın Yavuz yaptığı açıklamada, Osman Nuri Şıkkibar'ın ölümü ile sonuçlanan trafik kazasına ilişkin keşfimizi bugün gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Keşif görüntüleri her ne kadar daha önce ekmek fırınının kamera kayıtlarıyla mevcutsa da, daha ayrıntılı bir şekilde adli somut gerçeğin ortaya çıkması için keşfimizi yaptık. Alkollü araç kullanan bir sürücü aşırı bir hızla seyir ettiği bu ekmek fırınının kamerasıyla sabit ve dosyada mevcut. Aşırı alkollü ve aşırı hızlı gelen aracın kendi istikametinde giden maktulün aracına çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında, sanık 45 günü bulmadan tahliye olmuştur. Bugün kamuoyunda birçok örneğini görmekteyiz. Bu tarz kazalarda alkol ve aşırı hız olması halinde sanıkların yaklaşık olarak ne kadar sürede tahliye olabileceğini hepimiz gayet iyi biliyoruz. Bunu normal vatandaşta biliyor. Bizim olayımızda, sanığın 40 günde cezaevinden çıkmış olması, ölüm suçunun olması ve alkolün aşırı olması gerçekten akıllara soru işareti getirmektedir. Bugün bu kazayı bir kamyon şoförü yapmış olsaydı hızı dahi olmasa suçlu hala cezaevinde olacaktı. Ancak bizim olayımızda maalesef ki sanık şu anda dışarıdadır ve sanık dışarı çıkalı da uzun bir süre olmuştur. Bu konuların ve bu hususun dikkate alınmasını, yetkililerinde gereğini yapmasını talep etmekteyiz. dedi.

Görüntü Dükümü

----------------------

İnceleme heyetini gelişi

Kaza yerinde yapılan inceleme ve ölçümler

İnceleme heyetinden görüntüler

İncelemenin araç içerisinde tutanağa geçirilmesi

İnceleme sırasında kapatılan yolda duran polisler

Kazada ölen Sıkkibar'ın avukatının açıklaması

Kaza heyetinin inceleme sonrası ayrılışı

Boyut 477 MBSüre 000812

HABER-KAMERA İsa ÇİÇEKSAPANCA(Sakarya), (DHA)

==============================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sakarya Eylül Haberler

title