Haberler

Sakarya: Adapazarı'nda Yerel Yönetimler

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi ve Ferizli Belediyesi Fen İşleri ekipleri, ilçenin Fevzi Çakmak ve Cumhuriyet Caddesi'nde altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından bulvar ve cadde çalışmasını başlattı.

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi ve Ferizli Belediyesi Fen İşleri ekipleri, ilçenin Fevzi Çakmak ve Cumhuriyet Caddesi'nde altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından bulvar ve cadde çalışmasını başlattı.

Yapılacak çalışmayla Ferizli İlçesi'nin girişi, merkezdeki Fevzi Çakmak Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi'ne 2.5 kilometre kilitli parke taşı döşenecek. Kilitli parke çalışmalarının yanı sıra ilçe girişinde ve Değirmencik Mahallesi sapağında kavşak düzenlemeleri, Fevzi Çakmak ve Cumhuriyet caddelerinde kaldırım çalışmaları da yapılacağı bildirildi. Büyükşehir Belediyesi ve Ferizli Belediyesi Fen İşleri'nin sürdürdüğü cadde ve bulvar çalışmalarında asfalt tamamen sökülerek yerine kilitli parke döşenip caddelerin genişliği 14 metreye çıkarılacak. Ayrıca caddelerin sağında ve solunda olmak üzere 2.5 metrelik kaldırım ve trevatuar çalışması yapılacak. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Fevzi Çakmak ve Cumhuriyet caddelerinde çevre düzenlemesi, yeşillendirme ve ışıklandırma çalışmasının yapılarak Ferizli çağdaş bir bulvar ve caddeye kavuşacak.

İlçede süren bulvar ve cadde çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ferizli Belediye Başkanı Hüseyin Kaşkaş, 1 yıldır sürdürülen Sapanca içme suyunu ilçeye getirecek su şebekesi döşeme ve kanalizasyon çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını kaydetti. İlçe halkının musluklarından sonbaharda Sapanca içme suyu akacağını belirten Başkan Kaşkaş, ayrıca altyapı çalışmalarının ardından başlayan üst yapı çalışmalarının da sonbahar sonuna kadar bitirilerek tamamlanacağını ifade etti. Başkan Kaşkaş, bu çalışmaların bitirilmesiyle Ferizli'nin içme suyu sorununu çözmüş, uzun yıllar alt yapı sorunu olmayan bulvar ve caddeleriyle çehresi değişerek çağdaş bir kente dönüşeceğini söyledi.

Başkan Kaşkaş, ayrıca belediyelerinin fen İşleri bünyesinde kilitli parke, bordür taşı üretim ünitesi kurduklarını belirtti. Başkan Kaşkaş, kurdukları bu birimde her gün 100 metre kilitli parke taşı üretildiğini söyleyerek, bulvar ve cadde çalışmalarının ardından Ferizli Belediyesi Fen İşleri ekiplerinin ilçenin ara sokak ve mahallerinde kilitli parke taşı döşemesi çalışması yapacağını bildirdi. Başkan Kaşkaş ayrıca, Adapazarı Büyükşehir Belediyesi'nin de destekleriyle kısa sürede gerçekleştirdikleri alt ve üst yapı, çevre düzenlemesi ile kentsel dönüşüm projelerinin Ferizli'yi Sakarya'nın gözbebeği haline getirdiklerini kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title