Haberler

Sakarya Adalet Girişimi'nden Olaylı Gece Tepkisi

Sakarya Adalet Girişimi Tarafından DTP Gecesinde Çıkan Olaylarla İlgili Yapılan Açıklamada, "Adapazarı Üzerine Israrla Sürdürülmeye Çalışılan Bir Türk-kürt Çatışması Halkımızın Sağduyusu Karşısında Çaresiz Kalmaktadır" Denildi.

Sakarya Adalet Girişimi tarafından DTP gecesinde çıkan olaylarla ilgili yapılan açıklamada, "Adapazarı üzerine ısrarla sürdürülmeye çalışılan bir Türk-Kürt çatışması halkımızın sağduyusu karşısında çaresiz kalmaktadır" denildi.

Sakarya Adalet Girişimi, Adapazarı Kültür Merkezi önünde, geçen pazar bir kişinin kalp krizinden hayatını kaybettiği DTP gecesinde çıkan olaylara tepki gösteren basın açıklaması yaptı. 'Müslümanlar kardeştir', 'Çeteciler halka hesap verecek' ve 'Sakarya'da provokasyon istemiyoruz' dövizleri taşıyan grup adına yapılan basın açıklamasında, "Ülkemiz üzerinde iktidarlarını yitirmemek için her türlü insanlık dışı, zalimce ve ifsad edeci tutumlarını sürdüren silahlı-bürokratik-ideolojik bir yapının tasallutu altındayız. Çocuklarımızın kanı üzerinde nutuklar atıp, sonra da onları askere gönderen analarımızın bacılarımızın başörtüsüyle uğraşanlar, büyük bir pişkinlikle hedef olarak bu ülkenin gerçek sahipleri olan haklarını gösteriyorlar. Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. Toplumu ve siyaseti yozlaştıran tezgahların kaynağındaki darbeci zihniyet ve Ergenekon'un paramiliter uzantıları defalarca suçüstü yakalanmasına, kuklalar ele geçmesine rağmen, onların iplerini ellerinde tutanlara ise hala dokunulamıyor. Biz inanıyoruz ki adalet ve özgürlük ancak darbeci egemenlik anlayışı ile yüzleşildiğinde sağlanabilir. Aksi takdirde laik-anti laik, Alevi-Sünni ya da Türk-Kürt çatışmaları yaratarak imtiyazlarını korumak isteyenler, geleceğimizi karartmak için her türlü yola başvurmaya devam edecektir. Hayır bizler bu oyuna gelmeyeceğiz. Türkün de Kürdün de Çerkez'in de Laz'ın da Gürcü'nün de bu ülkenin gerçek sahipleri olduklarını ve kanlarını birbirine haram olduğu gerçeğini bıkmadan söylemeye devam edeceğiz. Birçok etnik kültürün yaşadığı şehrimizde, Ergenekoncu yapıların uzun süredir laboratuar çalışmaları yaptığının farkındayız. Geçtiğimiz hafta Demokratik Toplum Partisi'nin düzenlediği programda yaşanan olayların müsebbiplerini de tahmin etmekle güçlük çekmiyoruz. Yakın zamanda önce şehrimize gelen şehit cenazesi sonrası yapılan toplantıları da, programdan günler önce milliyetçi hassasiyetleri olan partilere bırakılan fotokopilerden de haberimiz var. Adapazarı üzerine ısrarla sürdürülmeye çalışılan bir Türk-Kürt çatışması halkımızın sağduyusu karşısında çaresiz kalmaktadır. Sakarya Adalet Girişimi olarak, gençlerimizin ve çocuklarımızın kirli oyunlarınızda piyon olarak kullanmanıza izin vermeyeceğiz. Şehrimizde bu tür provokasyonlara, tezgahlara izin vermeyeceğiz" ifadelerine yer verildi. Açıklamanın ardından slogan atan grup olaysız bir şekilde dağıldı.

(YK-İÇ-HE-BA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title