Haberler

Sakal-I Şerif Ziyaret Açıldı

Güncelleme:

Şehitkamil Belediyesi Kutlu Doğum Haftası etkinlikleriyle, Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerif'ini vatandaşların ziyaretine sundu.

Şehitkamil Belediyesi 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri kapsamında, Peygamber Efendimiz 'in (sav) Sakal-ı Şerif'ini vatandaşların ziyaretine sundu.

Sakal-ı Şerif'i görmek isteyen binlerce kişi ziyaret alanında uzun kuyruklar oluştururken birçok vatandaş ise gözyaşlarına hakim olamadı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet'in (sav)

dünyayı teşrifleri olan Mevlid-i Nebevi (Hicri Rebiulevvel ayının 12. gecesi) münasebetiyle düzenlenen 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri çerçevesinde Şehitkamil Belediyesi, Efendimiz'in (sav) Sakal-ı Şerif'ini ziyarete açtı. 29 Ekim Mahallesi'nde bulunan Ada Düğün Salonu karşısındaki parkta gerçekleşen Sakal-ı Şerif programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nun da katıldığı program gecenin geç saatlerine kadar devam etti. Vatandaşlarla yakından ilgilenerek onlarla sohbet eden Başkan Fadıloğlu, çocuklarla da fotoğraf çektirdi. Programa katılan vatandaşlara gül suyu, kutulu mevlit (akide) şekeri ile su ikramı yapıldı.

Cam fanus içinde korunan Sakal-ı Şerif, gecenin geç saatlerine kadar vatandaşların ziyaretine sunuldu. Sıraya geçerek tek tek Sakal-ı Şerif'e bakan vatandaşların kimisi dua ederken, kimisi de Efendimiz'in (sav) Sakal-ı Şerif'ini dünya gözüyle görme şerefine nail olduğu için gözyaşlarına boğuldu. Sakal-ı Şerif'i ziyarete gelen vatandaşlar, "Şehitkamil Belediyesi'ne böyle bir duyguyu bize yaşattığı için çok teşekkür ediyoruz. Tarif edilemez bir duygu yaşadık. Allah emeği geçenlerden razı olsun. Peygamber Efendimiz'in (sav) Sakal-ı Şerif'ini dünya gözüyle görmek bizlere nasip oldu. Allah görmeyenlere de nasip etsin" dediler. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şehitkamil Yerel Haberler

title