Haberler

Saka: "En Ufak Bir Suç İşlediğimiz Kanaatinde Değilim"

Eski Futbol Federasyonu Başkanvekili Orhan Saka, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Tarafından, "Hizmet Nedeniyle Emniyeti Suiistimal Ettikleri" Gerekçesiyle Açılan Davayla İlgili, "En Ufak Bir Suç İşlediğimiz Kanaatinde Değilim" Dedi.

Eski Futbol Federasyonu Başkanvekili Orhan Saka, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, "hizmet nedeniyle emniyeti suiistimal ettikleri" gerekçesiyle açılan davayla ilgili, "En ufak bir suç işlediğimiz kanaatinde değilim" dedi.

Orhan Saka, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, eski başkanvekili Ata Aksu, eski mali işler koordinatörü Haldun Kozakoğlu ve kendisi hakkında, 1 yıl 9'ar aydan 11 yıl 3'er aya dek hapis istemiyle açılan davayla ilgili ''www.ligtv.com.tr''ye açıklamada bulundu.

Tek suçlarının "hizmet etmek" olduğunu vurgulayan Saka, "Karşılığı bu olmamalıydı. Üzüntüyle karşılıyorum. 12 yıl Futbol Federasyonu'nda görev yaptık, karşılıksız hizmet ettik. Trabzon'a gerçekten çok güzel bir eser kazandırdık. Şimdi parayla ölçülemeyecek bir eser bu ama hizmetin karşılığı böyle mahkemeye çıkmak olunca, insan üzülüyor" dedi.

İddianamede yer alan, "Teslim edilen kurum parasını kendileri veya başkalarının çıkarı için sarfettikleri" biçimindeki gerekçeyle ilgili de Saka, "Futbol Federasyonu'na teslim edilmiş bir para yoktur. Federasyon tamamen kendisi üretmiştir ve tüm harcamaları da yönetim kurulu kararıyla yapmıştır. İcra kurulu tarafından, yönetim kurulu kararları onaylanmıştır. Yani Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu kararı olmadan kimse 5 kuruş harcayamaz" açıklamasını yaparken, olayın şokunu yaşadıklarını, ancak haklarında dava açılan isimlerle biraraya gelerek bir değerlendirme yapacaklarını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title