Haberler

Şair Milletvekilinden "Şiirli" Sevgililer Günü Kutlaması

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, 26 Yıl Önce Yazdığı "Ötleğen Etme Beni" İsimli Şiirini 14 Şubat Sevgililer Günü Dolayısıyla Sevenlere Armağan Etti.

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, 26 yıl önce yazdığı "Ötleğen Etme Beni" isimli şiirini 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla sevenlere armağan etti.

Yağız, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Kavuşanlara yaşam boyu mutluluk, kavuşamamış olanlara ise vuslat dileyen Yağız, 26 yıl önce yazdığı "Ötleğen Etme Beni" şiirini bütün sevenlere armağan ettiğini belirtti. Yağız, bu yıl içinde yayımlayacağı şiir kitabının da 'Ötleğen Etme Beni' ismini taşıyacağını açıkladı. Yağız'ın sevgililere armağan ettiği şiiri şöyle:

"Yine yürüyüşe geçti karıncalar, hınca hınç doldurdu- sokaklarını beynimin ve peşinde aklımın- başladı dolaşmaya tilkiler, birbirine girdi perdeleri bağlamanın tam da türkü vakti- ne yararı var ağlamanın/ Her seferinde alabanda yedi sevdalar, kopardı halatlarını çımacılar, kaç gemi gelip geçti, kaç kaptan dümen kırdı, ve kaç liman ağladı hırsından bilmiyorum, bir yel esti ardından fırtına koptu, kırdı kuşların kanatlarını, ama bitmedi o sevgiler, ve yenilmedi hiçbir zaman zamana, sürgünde de olsa,

kırımda, kıyımda da, isyanda çünkü hala- o kutsal öfkeler/ Her okun bir yayı, her enin bir boyu, ve her huysuzun bir huyu vardır, ben de bencileyin bir huysuzum, ve bir sevda delisi, sebep sorulmaz Mecnunlara, Keremlere, Ferhatlara, sen onu Leylalara sor, sen onu Aslılara, sen onu Şirinlere, hasılı, hasıla bu dostum, hadi eyletme beni, bir şarkı söyle ertelenmiş makamdan, ötleğen etme beni"

(ZÇ-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title