Haberler

Saint Petersburg: Ukrayna'da Düşen Uçağın Ardından

Geçtiğimiz ay Ukrayna'da düşen Pulkovo Havayolları'na ati Tupolev 154 tipi uçakta bulunan 170 kişi hayatını kaybetmişti. Kazanın ardından inceleme başlatan kaza kırım heyeti, uçağın düşüşünde havayolu şirketinin güvenlik ihlallerinin bulunduğunu açıkladı.

Karadeniz'deki sahil kasabası Anapa'da tatil yapan Rus turistleri Saint Petersburg'a taşırken, Ukrayna üzerinde düşen Pulkovo Havayolları'na ait Tupolev 154 tipi yolcu uçağında bulunan 170 kişi hayatını kaybetmişti. Geçtiğimiz ay yaşanan olayın üzerine çalışmalarını sürdüren kaza kırım heyeti, olayda ihmalin bulunduğunu belirledi. Bu arada havayolu şirketinde aynı tip ve modelde halen uçan 2 uçağın daha bulunduğunu belirleyen uzmanlar, her iki uçakta da uçağa ait periyodik bakımların not edildiği bilgilerin bulunmadığını dile getirdi. Kazanın hemen ardından yapılan açıklamalarda, uçağın düşüş nedeni olarak kötü hava şartları gösterilmiş, ancak kesin neden belirtilmemişti.

Öte yandan Rus medyası, kaza sebebiyle Ukraynalı hava trafik kontrolörlerini sorumlu tutmuş, uçağa havanın uçuş yapılmayacak kadar kötü olmasına rağmen uçuş izni verildiğini yazmıştı. Ancak geçtiğimiz hafta Ukrayna tarafından yapılan açıklamada, hava trafik kontrolörlerinin herhangi bir sorumluluğu bulunmadığı kaydedilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title