Haberler

Sahva Hareketi, Irak Halkının Kahramanı Oldu

Uzun Zamandır İsmi Şiddetle Anılan Bağdat'ın Güneyindeki Dora Bölgesinin Güvenliği, Sahva (Uyanış) Hareketi Üyeleri Sayesinde Sağlanıyor. Bölge Halkı, Birkaç Ay Öncesine Kadar Sokağa Çıkmaya Korkarken, Bugün Rahatlıkla Sokaklarda Gezebiliyor.

Uzun zamandır ismi şiddetle anılan Bağdat'ın güneyindeki Dora bölgesinin güvenliği, Sahva (Uyanış) Hareketi üyeleri sayesinde sağlanıyor. Bölge halkı, birkaç ay öncesine kadar sokağa çıkmaya korkarken, bugün rahatlıkla sokaklarda gezebiliyor.

Irak'ın başkenti Bağdat'ın güneyindeki Dora bölgesine bağlı El Mikanik Mahallesi, artık Sahva üyelerinin kontrolü altında ve halk bu durumdan oldukça memnun görünüyor. Ahmet Ebu Musa (36) adlı Iraklı, "Dora'da artık güvenlik çok iyi. El Mikanik Mahallesi'nden ayrılmış olan aileler geri dönmeye başladı. Yiğit Sahva üyeleri, bize yardım etti" dedi. Halkın sadece güvenliğini sağlamakla kalmayan Uyanış Hareketi üyeleri, ihtiyaç sahiplerine gıda ve gaz yardımı da yapıyor. Im Seyf (48) isimli Iraklı kadın,

"Dora'da görev yapan Sahva üyelerine ve özellikle liderleri Abu Salih'e teşekkür ediyorum. Bizi kimseye muhtaç bırakmadı ve yardımlarını esirgemedi. Gıda ve mutfak malzemelerini o sağladı. Sahva'nın muzaffer olması için dua ediyorum" diye konuştu.

Uyanış Hareketi Lideri Abu Salih (50) ise, "Arkadaşlarım ve ben bu bölgeyi terörden kurtarmak için kendimizi ateşe atmaya hazırız. El Mikanik Mahallesi'nin sakinlerine teşekkür ederim. Biz burada onlar için varız. Bu bölgeyi terk etmek zorunda kalan 73 aileye, geri dönmeleri çağrısında bulunuyorum" dedi. Dora bölgesinin Bağdat'ın en tehlikeli bölgelerinden birisi olması sebebiyle, evlerini terk etmek zorunda kalan çok sayıda aile artık geri dönmeyi ve bıraktıkları yerden hayatlarına devam etmeyi

düşünebiliyor.

Amerikan askerlerinin bir türlü başarılı olamaması, çokuluslu güçlerin taktik değiştirmesine ve kendi askerleri yerine Irak'taki terör ortamına karşı harekete geçmek isteyen yerel birlikleri kullanmasına sebep oldu. Öte yandan, Sahva üyelerinin istihbarat sağlaması ve Irak askeri güçleriyle birlikte operasyonlar düzenlemesi, Amerikan askerlerinin destek güç olarak kalmasını ve dolayısıyla son aylarda ABD'nin asker kayıplarının azalmasını sağladı.

(AT-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title