Haberler

Sahte sağlık raporlarıyla "askeri öğrenci olamaz" raporu verdikleri iddia edilen hekimlerin FETÖ davası

Güncelleme:

Gerçeğe aykırı sağlık kurulu raporu düzenleyerek Kuleli Askeri Lisesi öğrencilerinin harp okullarına geçişlerine engel oldukları iddiasıyla 11 askeri hekim ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in, "Terör örgütü kurmak ve yönetmek", "FETÖ üyeliği" ve "resmi belgede sahtecilik" gibi suçlardan...

Gerçeğe aykırı sağlık kurulu raporu düzenleyerek Kuleli Askeri Lisesi öğrencilerinin harp okullarına geçişlerine engel oldukları iddiasıyla 11 askeri hekim ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in, "Terör örgütü kurmak ve yönetmek", "FETÖ üyeliği" ve "resmi belgede sahtecilik" gibi suçlardan yargılandığı davanın ilk duruşması tamamlandı.

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada sanık savunmaları alındı.

Tutuklu 10 sanık iddianamede üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini talep ederken, tutuksuz 1 sanık ise hakkındaki adli kontrol tedbirinin kaldırılmasını istedi.

Sanık avukatlarının da beyanlarının alınmasının ardından ara kararlarını açıklayan mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Altan Kaçan, Battal Altun, Mustafa Güneş, Ramazan Ayyıldız, Suat Demirtuğ, Ahmet Özbek ve Öner Tatar'ın tahliyelerine ve haklarında yurt dışına çıkış yasağı konulmasına hükmetti.

Sanıklar Hüseyin Günay, Yavuz Öztürker ve Zafer Işılak'ın oy çokluğu ile tutukluluk hallerinin devamına karar veren heyet, tutuksuz sanık Mehmet Sadun Yücel hakkındaki adli kontrol tedbirini kaldırdı.

Üye hakimlerden biri, sanıklar Işılak ve Öztürker'in tutukluluk devam kararına, muhalefet şerhi koyarak, bu sanıkların savunmalarının alınmış olması ve tutuklulukta geçirdikleri süreler dikkate alınarak tahliye edilmeleri gerektiği yönünde görüş bildirdi.

Heyet, dosyanın şikayetçilerinden İstanbul'da yaşayanların ifadelerinin alınması için bir sonraki duruşmaya çağrılmalarına, şehir dışındakiler için bulundukları ildeki adliyelerde talimatla ifadelerinin alınmasına hükmetti.

Firari sanık FETÖ elebaşı Fetullah Gülen hakkındaki yakalama kararının devamını ve çeşitli kurumlardan istenilen raporların dönüşünün beklenilmesini kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA / Güncel

Kuleli Askeri Lisesi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title