Haberler

'Sahte Peygamber' Haberiyle İlgili Gazetecilerin İfadeleri Alındı

Kütahya'da Savcılık, Kendisini 'Peygamber' İlan Ettiği Öne Sürülen ve Ağır Ceza Mahkemesi'nde Dumlupınar Üniversitesi'nde (Dpü) Öğretim Üyesi Olan Eşi Yrd.doç.dr. Osman Nuri Benlioğlu ile Birlikte Tutuksuz Yargılanan Hatice Kübra Benlioğlu ile İlgili Haber Yapan Gazecilerin İfadelerini Aldı.

Kütahya'da savcılık, kendisini 'Peygamber' ilan ettiği öne sürülen ve Ağır Ceza Mahkemesi'nde Dumlupınar Üniversitesi'nde (DPÜ) öğretim üyesi olan eşi Yrd.Doç.Dr. Osman Nuri Benlioğlu ile birlikte tutuksuz yargılanan Hatice Kübra Benlioğlu ile ilgili haber yapan gazecilerin ifadelerini aldı.

Basından sorumlu Kütahya Cumhuriyet savcısı Gökhan Mesci, devam eden bir bir davayı etkiledikleri iddiasıyla Anadolu Ajansı Kütahya Muhabiri Muharrem Cin, Doğan Haber Ajansı muhabiri Tahsin Dolavcı ve Sabah Gazetesi muhabiri İhsan Tunçoğlu'nun ifadeleri aldı. Savcı Mesci, halen Kütahya Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Tekke ve zaviyelerle türbelerin kapatılmasına ve türbedarlıklarla bir takım ünvanların men ve ilgasına dair kanuna muhalefet' suçundan yargılanan Hatice Kübra Benlioğlu ve eşi Yrd.Doç.Dr. Osman Nuri Benlioğlu ile ilgili haberlerin yayınlanmasının davayı etkileyebileceğini savundu. Gazeteciler savcı Gökhan Mesci'ye tek tek ifade verdi. İfadeleri alınan gazeteciler hakkında dava açılıp açılmayacağının önümüzdeki günlerde belli olacağı ifade edildi.

DAHA ÖNCE DE GAZETECİLER HAKKINDA SORUŞTURMA AÇMIŞTI

Kütahya Cumhuriyet savcısı Gökhan Mesci, geçen yıl da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişiminde bulunan ve 11 yıl hapis cezasına çarptırılan Mustafa Bağdat'ın olay yerinde yapılan tatbikatını görüntülemek isteyen Anadolu Ajansı muhabiri Muharrem Cin, İhlas Haber Ajansı muhabiri Hüseyin Efe ve Cihan Haber Ajansı muhabiri Cemil Türken hakkında 'gizli yapılan bir duruşmanın devamı niteliğindeki tatbikatı görüntülemek' suçundan dava açmıştı. 3 gazeteci yargılandıkları Sulh Ceza Mahkemesi'nde beraat etmişti.

KÜTAHYA,(DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title