Haberler

Sahte Maliyeci Karı-koca Son İşlerinde Yakalandı

İSTANBUL -(ÖZEL-DHA) - Üsküdar`da kendilerini maliye görevlisi olarak tanıtarak girdikleri dükkanlardan para alan karı koca son işlerinde yakayı ele verdi.

İddiaya göre, sahte maliyecilerin rüşvet olarak istediği paranın miktarının az olmasından şüphelenen dükkan sahibi çifti polise ihbar etti. Polis tarafından yakalanan sahte maliyeci karı-koca polise sahte kimliklerini göstererek kurtulmak istedi. Polisin araştırmasından sonra sahte maliyeci oldukları anlaşılan karı koca bu kez de iddiaya göre, polisin elinden kurtulmak için 4 adet altın bileziği rüşvet olarak teklif etti.

Üsküdar Bulgurlu`da kendilerinin maliyeden geldiğini söyleyen Kayhan Cumhur Çağlar (35) ile eşi 5 aylık hamile eşi Esin Çağlar (25) girdikleri bir dükkan sahibinden belgelerini getirmesini istedi. Belgelerden bazılarının eksik olduğunu gören sahte maliyeciler dükkan sahibinden 100 YTL rüşvet istedi. İstenen miktarın azlığından şüphelenen dükkan sahibi durumu polise bildirdi. Dükkana gelen polis karı kocayı yakaladı. Sahte maliyeci çift polise de maliye görevlisi oldukların söyleyerek yanlarında bulunan sahte maliyeci kimliğini gösterdiler. Çiftin tutarsız hareketlerinden şüphelenen polis yaptığı incelemede çiftin maliyede çalışmadığını belirledi. Bunun üzerine gözaltına alınan çift, polis merkezine götürülmek istendi. Sahte maliyeci çift bunun üzerine polise yanlarında bulunan 4 adet bileziği rüşvet olarak teklif etti. Rüşveti kabul etmeyen polis sahte maliyeci çifti gözaltına alarak polis merkezine götürdü.

Polis merkezinde yapılan incelemede sahte maliyeci karı-kocanın bu yöntemle 140 işyerini dolandırdığı belirlendi. 14 işyeri sahibinin sahte maliyeci çiftten şikayetçi olduğu öğrenildi. Kayhan Cumhur Çağlar`ın dolandırıcılık suçundan aranması olduğu belirlendi. Dolandırıcı karı koca dolandırıcılık, evrakta sahtecilik ve görevli memura rüşvet teklif etmek suçlarından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title