Haberler

Sahte İlaca 'Barkot' Takibi

Sağlık Bakanlığı, sahte ilaçların önüne geçebilmek için yeni bir sistem üzerinde çalışıyor.

Bundan böyle ilaç kutularının üstünde yer alacak ilave barkot sistemiyle her ilacın bir kimliği olacak. İlaçlarda tek bir seri numarası olacak. İlaç sahte ise anında alarm verecek. Son günlerde yaşanan sahte ilaç skandallarına karşı Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık sahte ilacı barkotla takip edecek. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Orhan Gümrükçüoğlu, yeni barkotların çok daha fazla bilgi içereceğini, kutuda seri numarası olacağını bildirdi. "Bundan böyle her ilaca bir kimlik numarası verilecek.

Böylece aynı ilacın sahtesi satılamayacak" diyen Gümrükçüoğlu, benzeri yapılsa bile bir tane seri numarası olduğu için ikinci ilacın uyarı vereceğini kaydetti. Yeni sisteme göre, ilaç kutularının üzerinde yer alacak barkot, bilgisayar sistemi üzerinden takip edilecek. Sistem 2008 yılının ikinci yarısında hayata geçecek. Ağustos ayının sonuna kadar üretim bantları ayarlanacak. Bundan sonar piyasaya sahte ilaç sunulamayacak.

(YZE-MAY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title