Haberler

Sahte Diploma Krizi Ülkeyi Şoka Soktu! Aralarında Doktor ve Hemşireler de Var

Güncelleme:

Merkezi yurtdışında bulunan sahte bir eğitim kurumundan diploma satın alan 3 binden fazla kişinin, İngiltere'de başta sağlık sektörü olmak üzere pek çok alanda çalıştığı ortaya çıktı.

Pakistan merkezli Axact adlı çatı şirket altında faaliyet gösteren yüzlerce sahte online üniversite, İngiltere'ye binlerce diploma sattı.

3 BİN 600 DOLARA DİPLOMA

İnternet sitelerinden ve bir çağrı merkezinden ibaret üniversiteler arasında yer alan Nixon Üniversitesi, BBC muhabirine de 3 bin 600 dolar karşılığında diploma teklif etti.

Master ve doktora dereceleri de satan üniversitelerin müşterileri ile ilgili olarak İngiltere Eğitim Bakanlığı da soruşturma başlattı.

3 BİNDEN FAZLA DİPLOMA SATILDI

Pakistan'ın Karaçi şehrindeki bir çağrı merkezinden yürütülen işlemlerle İngiltere'ye 2013 ve 2014 yıllarında 3 binden fazla diplomanın satıldığı belirlendi.

BİRER İNTERNET SİTESİNDEN İBARET ÜNİVERSİTELER

Brooklyn Park Üniversitesi, Belford Üniversitesi, Baychester Üniversitesi ve Nixon Üniversitesi gibi adlar altında faaliyet gösteren yüzlerce sahte üniversitesinin, internet sitelerinde sahte fotoğraflar ve haberler ile kendi tanıtımlarını yaptıkları ortaya çıktı.

DOKTOR VE HEMŞİRELER DE VAR

Sahte diplomalılar arasında İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi bünyesinde görev yapan doktor ve hemşirelerin de yer aldığı tespit edildi. Ancak bu kişilerin aldıkları diplomaların temel tıp eğitimine değil ilave idari ve mesleki uzmanlık dallarına ilişkin olduğu belirtiliyor.

10 YIL HAPİS CEZASI VAR

İngiltere'de sahte diploma ile iş başvurusunda bulunmak 10 yıla kadar hapis ile cezalandırılabiliyor.

51 MİLYON EURO KAZANDILAR

Axact'ın sadece 2015 yılında yaklaşık 350 sahte üniversite aracılığıyla dünya çapında 215 binden fazla diploma sattığı ve 51 milyon dolar ciro yaptığı ifade ediliyor.

Kaynak: BBC

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Pakistan Nixon Komik - İlginç Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500

Yorumlar (3)

Elif:

ARALARINDA DOKTORLAR DA VAR DIYORLAR: SAKAMISINIZ SIZ BIZDE C:BASKANI OLAN VAR

14
11
yanıtYanıtla
sahte elif:

firsat bu firsat saldirin her firsatta

yanıt0
yanıt5
Adamın biri:

Hakikaten B izdee cumhurbaşkanı bilee varr

1
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title