Haberler

Sahipsiz Kedi Cenneti Ölüdeniz

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne bağlı Ölüdeniz Beldesi'nde, yaz aylarında turistler ve esnaf tarafından beslenen sokak kedileri, turizm sezonunun kapanmasıyla birlikte çöp konteynerlerinin içinde ve çevresinde yaşam mücadelesi vermeye başladı.

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne bağlı Ölüdeniz Beldesi'nde, yaz aylarında turistler ve esnaf tarafından beslenen sokak kedileri, turizm sezonunun kapanmasıyla birlikte çöp konteynerlerinin içinde ve çevresinde yaşam mücadelesi vermeye başladı.

Yamaç paraşütü etkinlikleri ile dünyanın sayılı spor merkezleri arasındaki yer alan Ölüdeniz'de, turizm sezonunun kapanmasıyla birlikte sokak kedileri de sahipsiz kaldı. Yaz aylarında, günün 24 saati hareketli olan beldede otel, bar ve restoran işletmecileri ve turistler tarafından beslenen kediler, kış aylarının gelmesiyle beldedeki çöp konteynerlerini mesken tuttu. Çok sayıda kedi açlık ve bakımsızlık nedeniyle ölürken, yavru kedilerin büyük çoğunluğu da otomobillerin altında kalıyor. Yavru kedilerin, ölen kardeşlerinin başından ayrılmayarak saatlerce koklaması ise hayvanseverlerin tepkisine neden oluyor.

BELEDİYEYİ SUÇLADI

Fethiye Hayvan Dostları Derneği'nin kurucusu Perihan Agnelli, beldedeki kedilerin sahipsiz kalmasından yerel yönetimi sorumlu tuttu. Agnelli, "Türkiye'de 2004 yılında Hayvanları Koruma Kanunu, 2007 yılında ise bununla ilgili yönetmelik çıktı. Yönetmeliğe göre, sokak hayvanlarının bakımını belediyeler yapmak zorunda" dedi.

Agnelli, Ölüdeniz Belediyesi'nin bir an önce harekete geçerek sokak hayvanlarını koruma altına almasını istedi. Agnelli, "Yapılması gereken en önemli şey, bir merkez oluşturarak, kedi ve köpeklerin kısırlaştırılmasıdır. Kısırlaştırılan hayvanların aşıları yapılmalı ve yaşamaları sağlanmalıdır" diye konuştu.

'HEPSİNE BAKACAK YERİMİZ YOK'

Ölüdeniz Belediye Başkanı CHP'li Keramettin Yılmaz da Fethiye Belediyesi ile düzenledikleri protokol ile beldeden topladıkları sokak hayvanlarını belirli sayıda Fethiye Hayvan Bakım Merkezi'ne teslim ettiklerini söyledi. Ölüdeniz'deki işletmecilere ve tatile gelen turistlere seslenen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Yaz aylarında, bar, restoran ve otel işleten arkadaşlarımız kedi ve köpek alıyorlar. Elbette gelen turistler de bu hayvanları seviyor ve besliyor. Birçok tatilci de yanında getirdiği hayvanları, dönerken burada bırakıp gidiyor. Sonuç olarak kış geldiğinde bütün kedi ve köpeklerin bakımı bize kalıyor. Fethiye Belediyesi ile yaptığımız protokol ile sokak hayvanlarını ilçe merkezindeki barınağa teslim ediyoruz. Bizim belediye olarak bir barınağımız ne yazık ki yok. Hayvan besleyen işyeri sahipleri ve tatilciler sezon sonu geldiği zaman hayvanlarına sahip çıksınlar. Sokağa terk etmesinler. Aksi halde, bu kadar hayvana bakmamız mümkün değil." - Muğla / Fethiye

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title