Haberler

Şahinbey'den Tema'nın Enerji Tasarrufu Etkinliğine Destek

Şahinbey Belediyesi, Tema Vakfı Tarafından Başlatılan "Enerji Tasarrufuna Çağrı" Etkinliğine Destek Amacıyla Dün Gece Yapılan Işık Kapama Etkinliğine Katıldı. Şahinbey Belediyesi, İlçe Halkının da Etkinliğe Katılımını Sağladı.

Şahinbey Belediyesi, Tema Vakfı tarafından başlatılan "Enerji Tasarrufuna Çağrı" etkinliğine destek amacıyla dün gece yapılan ışık kapama etkinliğine katıldı. Şahinbey Belediyesi, ilçe halkının da etkinliğe katılımını sağladı.

Tema Vakfı'nın girişimleriyle insanların dikkatini enerji tasarrufu konusuna çekebilmek amacıyla başlatılan "Enerji Tasarrufuna Çağrı" etkinliğine Şahinbey Belediyesi ve Şahinbey ilçe halkı da destek verdi. Etkinlik kapsamında 20 Haziran Cuma günü saat 21.00'de 10 dakika süreyle ışıklar kapatıldı.

Türkiye genelinde başta Türkiye Büyük Millet Meclisi, İzmir Saat Kulesi, Adana Taşköprü, Kocaeli Saat Kulesi ve Konya Mevlana Müzesi gibi önemli merkezlerin de katıldığı ışık kapatma etkinliği aynı zamanda evlerde ve işyerlerinde de uygulandı. Şahinbey Belediyesi de Gaziantep Tema Vakfı Temsilciliği işbirliği ile etkinliğe destek olarak belediye bünyesindeki noktalarda ışıkları söndürerek, halkın da enerji tasarrufu etkinliğine katılımını sağladı.

Şahinbey Belediyesi Başkanı Ömer Can, yaptığı açıklamada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından başlatılan ENVER yani 'Enerji Verimliği' projesinin Gaziantep ayağını üstlendiklerini bildirdi. Can, hayatın her alanında enerji tasarrufunun önemli olduğunu, evde, okulda yaşamın her alanında boşa enerji tüketiminin ülke açısından gelecekte olumsuzluklara yol açacağına dikkat çekilerek, enerji ile ilgili her türlü çalışmaya destek olacaklarını vurguladı.

(SMR-MEF-Y) 21.06.2008 13:24 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title