Haberler

Şahinbey'den Bir Cami Daha

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Çağdaş Mahallesi'nde yaptırılan Hz. Hatice Cami'nin ve Sosyal Tesisinin açılışını gerçekleştirdi.

Şahinbey Belediyesi tarafından 630 m2 alan üzerine yaptırılan Hz. Hatice Cami'nin ve Sosyal Tesisinin kapasitesi 300 kişiliktir. Çağdaş Mahallesine yapılan tesisin açılış törenine AK Parti İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk, Şahinbey İlçe Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hakan Kurt, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Şahinbey Belediyesi başkan yardımcıları, kurum müdürlüleri ve vatandaşlar katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

"Türkiye'nin en büyük ilçesiyiz"

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, camilerin İslamiyet'in sembolü olduğuna dikkat çekerek, "Şahinbey ilçemiz şu anda fiili olarak Türkiye'nin en büyük ilçesi, 900 bin kendi vatandaşımız, 200 bin Suriyeli ile 1 milyon 100 bin nüfusuyla 69 İl nüfusundan daha fazla nüfusa sahibiz. Her yıl 30binden fazla kendi vatandaşımızın nüfusu artıyor. Bir de çarpık yapılaşmış alanları düşündüğümüz zaman, okul, park, cami ihtiyacı gittikçe artıyor. Göreve geldikten sonra 9 tane yeni mahalle kurduk ve bu mahallere okul, cami, sosyal tesisler gibi hizmetler sunduk ve bu çalışmalarımız hale devam ediyor. Göreve geldiğimiz günden bu yana 77 bin konut yaparak vatandaşlarımıza kaliteli yaşam alanları sağladık. İlçemizde 200 bin Suriyeli bulunuyor bu başka bir yerde olsaydı konut probleminden dolayı çok büyük sorunlar yaşanırdı. Çok şükür bu meselede çözülmüş durumda. Bir taraftan yeni kurulan mahallerimize yapılan camiler, bir taraftan da Çağdaş Mahallemiz gibi eski olan ama eksiklikleri olan mahallelerimizin cami ve diğer ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz. Açılışını yaptığımız camimizin adını Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) mübarek eşi Hz. Hatice hanım efendinin ismini verdik. Bu açılışını yaptığımız 50. Camimiz, 18 tanede inşaatı devam eden camimiz var. Bunların bir kısmı Şahinbey Belediyemiz tarafından yaptırılırken, bir kısmı da hayırsever vatandaşlarımız tarafından yaptırılıyor. Cami yapımlarında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"Emeği geçen herkesten Allah razı olsun"

Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Camilerin yeryüzündeki Allah'ın evi olduğunu belirterek, "Yeryüzünün en güzel binası Beytullahtır. Allah'ın evi Kabe'dir. Beytullah yeryüzünde yapılan ilk binadır. İnanan her kişi Beytullaha gitmek, orayı görmek, tavaf etmek ister. Hac mevsimindeyiz. Mevla'm orayı görmeyi herkese lütfeylesin inşallah. Bu camimizin ve tesisimizin yapımında emeği geçen tabanından, en üst makamındakine kadar kimin katkısı olduysa Allah onlardan razı olsun. Rabbim bu güzel mabetlerimizin sayısını arttırsın inşallah" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Hz. Hatice Cami'nin ve Sosyal Tesisinin açılışı gerçekleşti. Cemaat Cuma Namazını Hz. Hatice Cami'nde kıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şahinbey Belediyesi AK Parti İmamoğlu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title